У сусрет противнику – Раднички Ниш

49

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу, 10. јула у 20 часова дочекати нишки Раднички на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру првог кола националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића ће тако отпочети изузетно важну сезону и поход на одбрану дупле круне.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Радничког смо до сада одиграли 119. утакмица. Тријумфовали смо 81 пут, 22 утакмице завршене су нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник, уз укупну гол разлику од 249:87 у корист нашег тима.

Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша су одиграли 18. новембра давне 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0. Последњи дуел нашег тима и екипе из Ниша у домаћем првенству је одигран 7. маја ове године на стадиону „Рајко Митић“, а Звезда је славила веома убедљиво са 4:1. Охи Омојуанфо предводио је наш тим са два поготка, а поред њега у стрелце су се уписали Мирко Иванић и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч између Црвене звезде и Радничког из Ниша на благајнама нашег стадиона ће се продавати у суботу у периоду од 11 до 18 часова, као и у недељу, на дан утакмице у термину од 12 часова па до почетка меча по следећим ценама:
Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
ВИП Запад: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

Такође, своје улазнице можете обезбедити и онлајн путем, преко линка https://crvenazvezda.iticket.rs

Сви навијачи који неће бити у могућности да уживо прате наше првотимце на Маракани ће моћи да гледају директан пренос утакмице првог кола националног првенства на каналу АренаСпорт Премиум 1, са почетком у 20 часова. Такође, меч између Звезде и Радничког ћете моћи да пратите и преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у, као и на истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а ви ћете моћи да пратите меч из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је прошлу сезону завршила на феноменалан начин освојивши дуплу круну и играјући у осмини финала Лиге Европе. Изабраници Дејана Станковића су током целе сезоне пружали феноменалне партије, чему сведочи и чињеница да су црвено-бели надокнадили бодовни заостатак и сигурно и убедљиво стигли до нове титуле. Поред тога, наш клуб је остварио историјски успех директним пласманом у осмину финала другог по јачини клупског европског такмичења. Костур тима је сачуван, а уз нова појачања, стручни штаб ће бити на „слатким мукама“ пред почетак нове сезоне.

Раднички је претходну сезону завршио на високој четвртој позицији у првенству, са освојеним 51 бодом. Ове сезоне, „Мераклије“ ће са клупе предводити искусни Томислав Сивић, а у клуб су пристигли и француски интернационалац Мака Гаку, Саша Марјановић, Сава Петров и Стефан Димић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је млади Филип Дујмовић. Бековски тандем чине Мака Гаку и Никола Аксентијевић, док ће на позицији штипера играти Басиле Јамкам и Милан Савић. У везном реду је најреалније да на терен истрче Саша Марјановић и Ријохи Мићибући, а да испред њих делује млади Стефан Митровић. По крилима ће деловати Стефан Димић и Бранислав Томић, а најистуренији ће бити Миљан Шкрбић. Ту су и младе снаге у виду Николе Штулића, Алексе Душанића, Илије Спасића, Јована Стављанина, који ће чекати шансу са клупе.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:
Петак:
-20:00 Вождовац – Нови Пазар
Субота:
-20:00 Младост – Спартак
-20:00 Чукарички – ТСЦ
-20:00 Јавор – Партизан
Недеља:
-20:00 Радник – Младост ГАТ
-20:00 Војводина – Напредак
Понедељак:
-20:00 Колубара – Раднички 1923

Претходни текстПродаја сезонских карата се наставља до 22. јула
Следећи текстБранко Јоровић нови члан стучног штаба Црвене звезде