Најгледанија Звезда на пријатељском мечу деценијама

72

Веза између српског и руског народа је увек била посебна, у свим сферама друштва, а додатну потврду добила је на јучерашњој пријатељској утакмици између Зенита и Црвене звезде, када је у Сочију више од 30 хиљада људи дошло да гледа меч, што је највећа посета на некој пријатељској утакмици нашег клуба у последњих 20 година.

Пуна утисака била је делегација Црвене звезде после посете Русији. Потпис уговора са Зенитом о пословно-техничкој сарадњи и дочек за памћење, а потом и фантастична утакмица. Меч није одигран у Санкт Петербургу где је Зенит домаћин, већ у Сочију, у граду који је удаљен више од 2 хиљаде километара од куће Зенита, а опет је интересовање за утакмицу било импозантно. Чак 30.334 навијача је употпунило феноменалну атмосферу на терену и још једном нагласило братски однос између два народа који ће вечно трајати. Фер и спортско навијање, фантастична утакмица, „рука руци“ на крају меча и пријатељски тон у ком смо једни другима пожелели пуно среће у такмичарској години која следи, а с обзиром на то да је Црвена звезда петоструки, а Зенит четвороструки узастопни првак, не сумњамо да ће се у том маниру све и наставити.

Резултат је на послетку био 2:1 за Зенит, а једини погодак у нашем тиму постигао је Александар Катаи. Утакмица је била својеврсна генерална проба пред старт сезоне за наш тим и последња провера пред меч са Радничким из Ниша који је на програму у недељу од 20 часова.

Само два пута је у 21. веку Црвена звезда била гледанија, против Нагоје 2001. године пред 46 хиљада људи и против Барселоне годину дана касније пред 35 хиљада навијача.

Претходни текстСуперсонични Кангва и Букари
Следећи текстБронза за Србију, Тару и Салета на МИ у Орану