Црвена звезда – Зенит 1:2 (0:0)

79

Фудбалери Црвене звезде поражени су од екипе Зенита у генералној проби пред почетак нове сезоне резултатом 2:1, у утакмици одиграној у Сочију у изузетно пријатељској атмосфери. Једини погодак на мечу за наш тим постигао је Александар Катаи после луцидног додавања Мирка Иванића.

Црвена звезда – Зенит 1:2 (0:0)

Стадион: „Фишт“, Сочи, Русија.

Гледалаца: 33.000.

Стрелци: Катаи у 80. минуту за Црвену звезду, а Мостовој у 53. и Касијера у 74. минуту за Зенит.

Жути картони: Драговић, Николић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 55. Родић), Ераковић, Драговић, Гобељић, Срнић (од 73. Николић), Кангва (од 84. Станковић), Канга, Букари (од 55. Иванић), Ибрахим (од 65. Катаи), Павков (од 65. Бен).

Зенит: Одојевски (од 46. Кержаков), Сантос (од 62. Круговој), Алип (од 90. Скроботов), Чистјаков (од 62. Ловрен), Сутормин (од 62. Адамов), Бариос (од 71. Кравтсов), Бакаев (од 46. Вендел), Клаудињо (од 71. Ерохин), Малком (од 46. Кузјаев), Мостовој (од 78. Сандрачук), Сергејев (од 71. Касијера).

Изузетно пријатна атмосфера дочекала је наше фудбалере у Русији, а кореографија на трибинама још једном је потврдила братски однос између два народа. Данашње потписивање уговора о сарадњи између Црвене звезде и Зенита показало је да су ова два клуба спремна да заједничким снагама праве крупне кораке напред.

Прво узбуђење на терену виђено је у четвртом минуту када је Ибрахим пробио по левој страни и одиграо за Павкова који је шутирао са пет метара, али је успео крајњим напорима да га изблокира Алип. Занео се Чистјаков у седмом минуту са изношењем лопте, успео је Кангва да му је одузме на двадесетак метара од гола и проигра Гобељића чији је ударац са ивице казненог простора, завршио тик поред стативе. Нису фудбалери нашег тима успели да искористе кикс ривала ни у 12. минуту када је Бариос практично додао Ибрахиму, он се дриблингом ослободио чувара, али гађао поред гола.

Ређали су се опасни напади нашег тима, поготово по левој страни где су деловали Гобељић и Ибрахим, чија је сарадња деловала као да цео живот играју заједно. Фудбалери Зенита су успели да запрете тек у 18. минуту када је Сантос гађао полу-волејом поред гола, али константно су црвено-бели притискали, поготово одбрану руског тима која није деловала претерано сигурно. Могао је Ибрахим и у 28. минуту да погоди, када му је Пићини сјајно центрирао, а он са седам метара шутирао тик поред стативе, али се претходно одличним кретањем ослободио чувара и показао да поседује изузетан осећај за простор. Најконкретнија претња у првом полувремену од стране Зенита била је изведена у 39. минуту када је Борјан два пута фантастично интервенисао. Прво је Алип гађао главом, али је наш капитен успео да одбрани и одбије лопту на коју је натрчао Сергејев, али је новом интервенцијом Борјан улио додатну сигурност нашем тиму. Поново је Ибрахим „осетио“ лопту, а играо се 44. минут. Пад концентрације, овог пута Сутормина нажалост није успео да искористи запажени Ибрахим који је поново гађао поред стативе након грешке одбране Зенита.

Истакао се Борјан и у 52. минуту када је Клаудињо гађао после добре акције руског тима, али је био изузетно концентрисан наш капитен, сигурно постављен и лопта му је завршила у наручју. Ипак, минут касније, Мостовој је довео екипу Зенита до предности после доброг ударца са леве стране. Желели су да експресно стигну до изједначења фудбалери нашег тима, па је Кангва у 58. минуту добро гађао, после сјајног потеза Иванића, али је Кержаков парадом послао лопту у корнер. Могли смо у једном минуту да видимо по гол на обе стране. Играо се 68. минут када је прво Родић гађао главом поред стативе на ценатршут Бена, да би у наредном нападу Адамов шутирао непрецизно, али је утисак да је Борјан излетањем добрано „скратио“ угао. Два минута касније је и Гобељић могао да постигне евро-гол. Поново је „покупио“ лопту испред играча Зенита, нашао се на двадесетак метара од гола, шутирао снажно, али ипак тик преко пречке.

Поново је Црвена звезда имала иницијативу на терену, али су фудбалери Зенита стигли до гола, а стрелац је био Касијера у 74. минуту који је изашао пред Борјана и погодио даљи угао. Проиграо је Кангва луцидно Катаија у 80. минуту, али је за нијансу био бржи Кержаков и истрчао испред нашег офанзивца, али већ у наредном нападу је погодио Звездин „Магико“. Повукао је Николић лопту по средини, одиграо за Иванића, он између двојице дефанзиваца пронашао Александра Катаија који је сјајно погодио ближи угао Кержаковљевог гола. Милиметри су недостајали да Иванићев ударац са двадесетак метара заврши у голу, а упркос жаркој жељи фудбалера нашег тима да непоражени напусте Сочи, данас је успешнији био Зенит.

Претходни текстЗвезда и Зенит продужили уговор о сарадњи
Следећи текстСтанковић: Видели сте јаку и поносну Звезду, спремни смо за 10. јул