Мирончикову злато, Аметовићу бронза на МИ

92

Српски боксери Владимир Мирончиков и Омер Аметовић, чланови шампионског тима Црвене звезде који је покорио Регионалну лигу, освојили су златну и бронзану медаљу на Медитеранским играма у Орану.

Владимир Мирончиков је освојио златну медаљу у категорији до 81 килограм. Он је у финалу савладао Алжирца Мохамеда Хоумрија.

Владимир је до финала Медитеранских игара дошао са две победе у четвртфиналу и полуфиналу. У првом колу турнира, Мирончиков је био слободан, а у четвртфиналу је дочекао Кана Ајкутсуна из Турске. Врло брзо након почетка меча, било је јасно да је улога фаворита коју је Владимир имао потпуно оправдана. Он је овај меч победио резултатом 3:0. У полуфиналу се сусрео са Газимогамедом Јалидов Гафуроваом који наступа за Шпанију. Судије су пресудиле једногласно у све три рунде у корист Владимира Мирончикова и заказано је финале са домаћим такмичарем.

Мирончиков је својим препознатљивим стилом отворио меч против алжирског борца Мохамеда Хоумрија. Прву рунду финалног меча добио је наш боксер. У другој рунди сво троје судија гласали су у корист Хоумрија, тако да су у трећу рунду обојица боксера ушли изједначени. Владимир Мирончиков је у трећој рунди показао сву раскош свог талента и победнички карактер. Упркос чињеници да је сала била препуна домаћих навијача који су стварали огромну буку која се виђа само на фудбалским стадионима, Владимир Мирочников није губио фокус и последњу рунду је привео крају на најбољи могући начин, па су сво троје судија гласале у његову корист.

Видно срећан због освојене златне медаље за Србију, Владимир Мирочников је изјавио:

– Меч је био веома тежак, а атмосфера потпуно узаврела. Хвала много мојим тренерима и мом тиму. Да није било њих, ја вечерас не бих могао да остварим ову победу. Хвала и слава мојој Србији!

Претходног дана Омер Аметовић је освојио бронзану медаљу пошто је одлуком судија, из медицинских разлога, у полуфиналу у категорији до 52 килограма изгубио од Саји Мортајија из Марока.

Владимир Мирончиков и Омер Аметовић бранили су боје Црвене звезде на финалном турниру Регионалне лиге који је одржан у Скопљу, где су победама у својим мечевима допринели убедљивом тријумфу и првом трофеју освојеном после 52 године у екипној конкуренцији за наш Боксерски клуб.

Спортско друштво Црвена звезда честита Владимиру Мирончикову и Омеру Аметовићу на изузетном резултату на Медитеранским играма у Орану!

Претходни текстТема дана | Упознајемо звездаше са новим правилима игре
Следећи текстГордић: На крилима добре атмосфере можемо све