За једне опоравак, за друге јак тренинг

61

Иако су јуче фудбалери Црвене звезде одиграли изузетно напорну утакмицу против Домжала, већ данас су се нашли на тренингу, који је за једну групу играча био усмерен на опоравак, а за друге изузетно исцрпљујући.

Наше фудбалере је дочекало нешто пријатније време у односу на претходне дане, а њихови осмеси на лицима показали су да им је изузетно значило слободно пре подне. Падала је киша током дана, па се температура спустила и било је свежије, а уједно и практичније за рад. Играчи су се поделили на два дела, као и на сваком тренингу опоравка. Један део радио је у теретани вежбе по инструкцијама кондиционог тренера Федерика Панонћинија, док је остатак био на терену где су их дочекали постављени реквизити за полигоне, као и „манекени“. Када је реч о голманима, Борјан и Поповић су радили у теретани, док су Васиљевић и Гордић били на терену и помно слушали све оно што им је Ђанлуиђи Бривио говорио.

Момци који су јуче наступили у већем делу меча, после теретане су се запутили у хотел, док је остатак прешао на велики терен и радио на пас игри. После тога уследила је „шева“, где је екипа била подељена на црвене и беле. Атмосфера је као и увек била фантастична, а окружили су их тренери који су их бодрили и давали смернице, али је наравно ту било и много шале и позитивне енергије. Све то је са средине терена посматрао Мистер.

Неизбежна је била и игра на два гола, а белој екипи се у том походу на скраћеном терену прикључио и Милијаш што је изазвало опште одушевљење свих присутних. Виђено је мноштво добрих потеза, атрактивних голова, али и одбрана, као и нешто што увек волимо да истакнемо како би дочарали феноменалну атмосферу која влада у екипи, а то је однос старијих играча према млађима. Управо је Канга био тај који је неретко разговарао са Мотиком, бодрио га и усмеравао, што је омладинском репрезентативцу Србије изузетно значило. Након што су играли два пута по 10 минута, уследило је истрчавање, чиме је завршен тренинг.

Претходни текстОхи: Мистер нас мотивише да пружамо и више од максимума
Следећи текстТема дана | Стигле нове столице за клупе на Маракани