Звезда посетила гроб Марка Елснера

78

Црвена звезда се за нову сезону припрема у Словенији, а данас у јутарњим часовима је наша делегација предвођена генералним директором Звезданом Терзићем посетила гроб Марка Елснера и одала почаст некадашњем дефанзивцу црвено-белих.

У Љубљани нас је дочекала његова супруга, син Рок, као и унуци, верујемо будући фудбалски асови јер је то у крви породице Елснер, а сусрет је био веома емотиван. Елснер је црвено-бели дрес носио у периоду од 1983. до 1987. године где се етаблирао као један од најбољих дефанзиваца, не само нашег клуба, већ и датог времена. У Звезди је одиграо 128 утакмица и постигао три гола, а након дуге борбе са тешком болешћу преминуо је 18. маја 2020. године.

Наш спортски директор Митар Мркела је својевремено био Елснеров саиграч и у веома емотивном обраћању присетио се тих дана…

Марко је велико име Црвене звезде. Фудбалер са којим сам играо четири године у нашем клубу и репрезентацији. Желели смо да дођемо на сахрану, али нажалост нисмо успели због проблема са короном. Рекли смо да ћемо први пут када се укаже прилика доћи на његов гроб и данас смо ту. Драго ми је да видим његовог сина, унуке и супругу. Рок је био тада мали, рођен је 1986. године, у периоду када је Марко био у Београду. Сећам се како је Маркова супруга шетала Луку и Рока на Звездином стадиону. Евоцирали смо успомене и то су лепа сећања, а чујем да су то њима најлепши дани у животу – рекао је Мркела.

Марко је иза себе оставио два наследника – Луку и Рока чије су фудбалске каријере такође биле за понос.

Хтео бих да се захвалим Црвеној звезди на доласку. То веома значи мени и мојој породици, као и људима који мисле на њега и који нису могли да буду ту. Из срца се захваљујем што сте дошли. Какав је био човек најбоље се видело када дођем кући увече и када ме загрли – рекао је Рок Елснер.

Делегација Црвене звезде је спустила венац на његов гроб и још једном смо на делу показали да смо једна велика породица!

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс
Следећи текстСезонске карте – поклони и погодности