Станковић: Спремни за више циљеве

58

Шеф стручног штаба нашег клуба Дејан Станковић је изнео очекивања пред почетак припрема за сезону 2022/23. и истако да црвено-беле очекује напоран рад.

У Црвеној звезди морамо брзо да архивирамо постигнуте успехе, јер су циљеви и очекивања увек огромни и велики. То је наша обавеза и дужност да дамо све од себе да и наредне године из једне сезоне извучемо максимални број утакмица, али и да сезону завршимо на што лепши начин, као што је то било и прошле године. Црвена звезда не може никада да бира шта жели да освоји или шта жели да стави по страни, једноставно иде по сваки трофеј и да испуни што веће циљеве, тако да смо и ове године спремни за то – истакао је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на чињеницу да шампиона првенства наредне године очекује директно место у групној фази Лиге шампиона.

– Историјски за наш фудбал, много битно, први пут да титула вреди много милиона, не знам тачно колико, али вреди директан улазак у Лигу шампиона, већи мотив од тога не верујем да било ко може да има, тако да ће бити једно доста тешко и занимљиво првенство. Улог је стварно велики и ми желимо да будемо прави у сваком моменту.

Говорио је стратег нашег клуба и о појачањима, као и играчима који нису били на прозивци због репрезентативних обавеза.

– Доведен је Кангва, радимо на још једном или два појачања, имамо одличан ростер, сигурно да би једна свежа крв добро дошла нашој екипи. Имамо играче који су и прошле године изнели један огроман терет и нису посустали ни у једном тренутку. Прелазни рок је жива ствар, не може никада да се каже за нешто да је завршена ствар, док тај неко не потпише и не уради презентацију са дресом. Идемо са 20 играча и четрири голмана на припрема. Има ту момака који су се вратили са позајмица, два млада голмана смо прикључили, да им дамо шансу да се покажу, да видимо на кога можемо да рачунамо. Вратили су се Лучић и Мустафа, дошао је Богдановић, као један млади и перспективни штопер. Имамо четири момка која су са У19, био сам јутрос да их видим и да им пожелим срећу, то су Мотика, Лековић, Ђурић и Станковић. Они ће нам се прикључити када им то Европско првенство буде дозволило, ја се надам што касније због њих, самим тим што играјући групну фазу идеш директно у полуфинале или финале. До 25. су тамо, 28. је полуфинале, а 1. јула финале. После тога имамо репрезентативце Бен, Канга, Кангва и Борјан , даћемо им слободно седам дана, тако да ће нам се они прикључити већ у Словенији, у зависности како ко буде имао летове. Гајићу је истекао уговор и то је питање за управу, да ли ће продуживати или неће то не зависи од мене. Наравно да је Гајић неко ко је одиграо феноменално, има одличних шест месеци иза себе у току којих је показао озбиљан квалитет. После тога, неке ствари не могу да зависе од мене, ту сам некако немоћан, руке су ми везане. Фалко је добио специјалну дозволу клуба да може да остане неколико дана дуже на одмору, у наредним данима очекујемо и њега.

Није крио Станковић да је пауза између сезона била кратка, али је и истакао да ће се заједно са играчима прилагодити ситуацији и да ће екипа бити спремна.

Имаћемо четири утакмице у припремном периоду, гледали смо да то буде по градацији све теже и теже. Већ 9. јула почиње првенство и 2. и 9. августа су тек утакмице у Европи, тако да ћемо имати око осам утакмица до тад. Треба нам 90 минута у ногама да дођемо себи после припрема, да се уиграмо до максимума. Било би боље да су момци имали више одмора после завршеног првенства, јер су одиграли преко 55 утакмица, али како за све, тако и за нас. Ове године првенства свуда крећу раније, тако и наше. Требало би да будемо максимално спремни у августу који је историјски за наш клуб – закључио је Станковић.

Претходни текстЗвезда почела припреме
Следећи текстМркела: Циљ прелазног рока – да се подмладимо и убрзамо