Напад на државне рекорде штафете 4×100 метара

68

Женска и мушка штафета репрезентације Србије на 4×100 метара наступила је на међународном митингу у Женеви. Половину чланова обе штафете чинили су чланови АК Црвена звезда.

Колико су били успешни говори податак да су истрчали друге резултате Србије свих времена.

Женска штафета у саставу Милана Тирнанић, Тамара Вулетић, Ања Лукић и Тамара Милутиновић истрчала је 44.80 секунди, свега 12 стотинки од националног рекорда.

Наше две атлетичарке настиле су и непосредно након штафете на 100 метара.

Милани Тирнанић је изузетно пријала међународна конкуренција која ју је понела до другог резултата свих времена у Србији. Истрчала је 11.37 секунди.

Државни рекорд Корнелије Шинковић датира из 1987 године, а на тој позицији је са резултатом 11.34 секунди.

Тамара Вулетић забележила је резултат од 12.03 секунди, али њену форму потврђује прошлонедељни лични рекорд од 11.89 секунди, који је трчала у Будимпешти.

Мушка штафета, такође је истрчала сјајан резултат од 39.92 секунди и на 13 стотинки се приближила националном рекорду. Поред браће Кијановић, трчали су Стефан Каљуш и Страхиња Јованчевић.

Каљуш је трчао и на 100м, забележивши време од 10.90 секунди. Нешто лошији резутат у односу на остале овосезонеке трке, јер су готово све биле на врже од овог резултата, а лични је почетком маја истрчао са 10.70 секунди.

Јованчевић је наступио и у скоку удаљ, а најдаљи скок је био на 7.49 метара. Након континуирснох међународних такмичења и путовања, Срахињу је задесио блажи пад имунитета који је резултирао нешто слабијим скоком у односу на најбољи ове сезоне од 7.82 метара.

Сјајни резултати су иза наших атлетичара, желимо им пуно успеха у наставку сезоне и на предстојећем првенству Балкана, које се следећег викенда одржава у Румунији.

Претходни текстО пласману у финале одлучиће мајсторица
Следећи текстЗвезда почела припреме