Одбрана – Младост и искуство

83

Укупно 11 дефанзиваца је наступало за Црвену звезду у овој такмичарској години. По броју наступа предњачили су дефинитивно Александар Драговић и Милан Родић, а дуго ће ову сезону памтити Страхиња Ераковић који је играчки у потпуности стасао.

Чак три опције имали смо на позицији десног бека и било је то место у тиму где је Станковић доста ротирао. Ипак, по броју одиграних утакмица предњачи Милан Гајић који је одиграо 43 меча, постигао погодак и уписао осам асистенција. Марко Гобељић је наступио 22 пута, а Кристијано Пићини 14, уз једну забележену асистенцију.

Незамењив је био Александар Драговић одигравши 52 утакмице, уз четири постигнута гола и асистенцију. Парњак му је био Страхиња Ераковић који је на 41 мечу уписао две асистенције и невероватно напредовао, а веровао је Дејан Станковић и искусном Радовану Панкову који је на 36 утакмица забележио две асистенције. Време младог Андреја Ђурића тек долази, а некадашњи капитен омладинске селекције је стигао да дебитује за први тим. Такође, Милош Дегенек је одиграо 15 утакмица и уписао две асистенције, док је Срђан Бабић уписао три наступа, али обојица су у међувремену напустили клуб.

Може се рећи и да је Милан Родић одиграо најбољу сезону у каријери. Невероватан нападачки допринос који се огледа у четири гола и 12 асистенција на 51 мечу. Алтернатива му је био млади Андрија Радуловић који је одиграо три утакмице.

ОДБРАНА:

Александар Драговић – 52, 4, 1
Милан Родић – 51, 4, 12
Милан Гајић – 43, 1, 8
Страхиња Ераковић – 41, 0, 2
Радован Панков – 36, 0, 2
Марко Гобељић – 22, 0, 0
Милош Дегенек – 15, 0, 2
Кристијано Пићини – 14, 0, 1
Андрија Радуловић – 3, 0, 0
Срђан Бабић – 3, 0, 0
Андреј Ђурић – 1, 0, 0

Претходни текстВелики одзив Которана на Звездином каравану
Следећи текстДођите и поздравите шампионе, у петак бесплатан улаз!