Зоран Рендулић нови тренер омладинаца

125

Некадашњи првотимац Црвене звезде – Зоран Рендулић, иманован је за новог шефа стручног штаба наше омладинске селекције. Он је данас у просторијама Медија центра на стадиону „Рајко Митић“ потписао уговор са нашим клубом и није крио узбуђење што је поново у редовима вољеног клуба.

Морам да признам да сам узбуђенији сад, него када сам 2015. године дошао на исто ово место и морам признати да се Звезда од тада доста променила, наравно у позитивном смислу. Све овде изгледа као прави модерни европски клуб. Прве импресије су ми стварно искрене са свих страна. Супер сам прихваћен и влада позитивна енергија, што ми даје додатну сатисфакцију за моју идеју и рад који ми предстоји – почео је Рендулић.

Истакао је некадашњи фудбалер црвено-белих да је упознат са системом, и напоменуо да нема бољег места за напредовање од Црвене звезде.

Волим да радим под притиском и знам како функционише Звезда. Упознат сам добро какав је систем у клубу, тако да ми неће требати времена за привикавање. Идеје су нам исте. Имам доста пријатеља овде, како у Омладинској школи, тако и у првом тиму и сигуран сам да неће бити проблема ни у међуљудским односима, ни у неким другим стварима. Дошао сам овде да напредујем ,а сигуран сам да нема бољег места на свету за напредовање од Црвене звезде. Имам сараднике око себе, и у Омладинској школи, али и у Графичару који ће ми пружити подршку. Уз њих ћу усавршити своје тренерско искуство.

Рекао је Рендулић да је титула увек циљ, али и напоменуо да је битнији развој младих талената који ће једног дана обући црвено-бели дрес у сениорском фудбалу.

-Знао сам од првог дана да је у свим селекцијама Звезде приоритет да се освоји титула. У разговору са људима из Омладинске школе, наравно да је много битније да велики број младих играча буде у првом тиму Звезде. Мени ће први циљ бити да можда већ и на полусезони неколико младих играча оде директно на припреме са првим тимом. Такође план је и да што више младих играча оде у први тим Графичара, где ће се постепено развијати. То је неки први циљ, а самим тим ћу и ја да растем као тренер.

Дотакао се нови стратег наших омладинаца и играчког кадра, али и истакао да много њих познаје из репрезентације.

-Доста играча познајем, поготово 2004. годиште, јер сам био први асистент помоћник у репрезентацији. Много момака из генерације 2005. такође познајем, поготово оне који играју за репрезентацију. Морам да признам да остале играче нисам толико пратио јер сам био заузет у сениорском фудбалу. Имаћу доста времена да се са сарадницима боље упознам о свему. Њима верујем 200 посто и верујем да неће бити проблема.

Говорио је Рендулић и о плану припрема, али и нагласио да је пресрећан што је поново у Црвеној звезди.

Упознат сам са планом припрема. Све је дефинисано и договорено. Свиђа ми се та идеја. Остале ствари решаваћемо у ходу. Све је на озбиљном и професионалном нивоу. Пресрећан сам што сам овде – закључио је Рендулић.

Зоран Рендулић је рођен 22. маја 1984. године, а своју сениорску фудбалску каријеру започео је у Раду. Играо је за велики број клубова, како у Србији, тако и у иностранству, а од 2015. до 2017. године носио је дрес наше Црвене звезде. У свом играчком мандату у црвено-белом дресу успео је да освоји и титулу шампиона државе. Након ангажмана у Чукаричком, 2018. године је завршио играчку каријеру, а након тога се опробао и у тренерским водама.

Претходни текстРадоњић: Велики труд и рад су се вратили
Следећи текстЗвезда мотор српског фудбала