Звездина година „бонуса“

62

Црвена звезда је ове сезоне освојила историјску 33, уједно и пету шампионску титулу у низу, а феноменалну годину за памћење комплетирало је и освајање друге узастопне дупле круне. Поред оних најискуснијих првотимаца који су дали свој допринос, велике заслуге иду и „бонус“ фудбалерима на које рачуна стратег нашег тима Дејан Станковић.

Црвена звезда одувек важи за велику фабрику талената, што потврђује и чињеница да је чак 15 фудбалера рођених од 2000. године имало прилику да стекне искуство у сениорском фудбалу. Страхиња Ераковић је био један од првих избора Дејана Станковића у дефанзивној линији, где је у тандему са Александром Драговићем био непремостива препрека за противничке нападаче. Одиграо је укупно 41 меч у сезони која је за нама, а треба напоменути да је наступао и у шест утакмица Лиге Европе. Талентовани штопер је сјајним партијама заслужио и капитенску траку, коју је понео на утакмици против Лудогореца у Бугарској. Сјајним издањима заслужио је и позив у А репрезентацију Србије, за коју је дебитовао против Норвешке у оквиру Лиге нација.

Талентовани везиста Петар Станић укупно је забележио 16 наступа ове такмичарске године у свим такмичењима. Повреда на полусезони га је одвојила од терена на дужи временски период, али је пред крај шампионата успео да се врати на терен и сјајне партије крунише феноменалним поготком против Новог Пазара у оквиру Купа Србије. Забележио је и наступ у Лиги Европе, када је на терен ушао са клупе против бугарског Лудогореца.

Млади Никола Станковић, рођен 2003. године такође је бранио боје вољеног клуба у сениорској категорији. Талентовани везни фудбалер је за Звезду наступио у укупно седам наврата, а треба поменути и маестралну партију против Новог Пазара у оквиру националног купа, када је прво са беле тачке постигао дебитантски погодак у црвено-белом дресу, а потом и фантастичну утакмицу крунисао другим голом после лепе акције. Први део сезоне наступао је за наш развојни тим Графичар, за који је наступио 12 пута, и уз то забележио гол и три асистенције у Првој лиги Србије.

Брзоноги Андрија Радуловић важи за сјајног техничара и великог талента нашег клуба. Ове сезоне је забележио четири наступа у црвено-белом дресу, а први део сезоне провео је на каљењу у нашем развојном тиму Графичару. У другом по јачини рангу српског клупског фудбала одиграо је укупно 18 мечева, а шест пута успео је да се упише у стрелце, док је два пута асистирао. Својим продорима по крилу и сјајним дриблинзима био је ноћна мора за противничке дефанзивце, који нису налазили решење за момка рођеног 2002. године.

Стамени штопер Андреј Ђурић, такође се нашао међу освајачима шампионске титуле. Момак рођен 2003. године у Београду, забележио је два наступа за сениорски тим Црвене звезде, од чега један у домаћем шампионату и један у купу. У дресу вољеног клуба дебитовао је 20. марта, у утакмици против Колубаре на Маракани, када је пет минута пре краја ушао у игру са клупе. Први део сезоне провео је у дресу Графичара, за који је одиграо укупно 15 мечева.

Талентовани крилни фудбалер Немања Мотика, у редове црвено-белих дошао је у зимском прелазном року ове године, а од тада је за наш тим наступио укупно 14 пута. Вихорни фудбалер рођен 2003. године је сјајна издања крунисао поготком против Радничког 1923, када је наш тим славио са 4:1. Десет пута је наступио у домаћем првенству, два пута у купу, а треба напоменути и да је забележио два наступа у Лиги Европе, када је оба пута улазио са клупе. У наш клуб је стигао као велико појачање што је сјајним партијама и потврдио, а верујемо да ће и наредне сезоне наставити у истом ритму.

Млади чувар мреже Милош Гордић забележио је укупно три наступа ове сезоне у дресу вољеног клуба. Гордић је провео по 90 минута међу стативама у победама против Спартака, Пролетера и Радничког 1923, а меч против новосадског клуба, завршио је без примљеног гола. Талентовани голман важи за стандардног репрезентативца Србије, што потврђује и чињеница да је ове сезоне чак девет пута стајао међу стативама националног тима до 21 годину.

На зимским припремама у Турској, искуство у сениорском фудбалу стицали су и Стефан Маринковић, Ибрахим Мустафа, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић и Владимир Лучић, али нико од њих није одиграо такмичарску утакмицу за наш клуб. Такође, од „бонус“ фудбалера црвено-бели дрес су носили и Марко Лазетић, Никола Крстовић и Жељко Гаврић, али су они напустили редове нашег клуба током сезоне. Једно је сигурно – Црвена звезда не треба да брине за будућност.

Претходни текстЗвездино дете на врху Словеније
Следећи текстРезиме сезоне кадета