Вилотић: Карактером до победе у дербију

179

Пионири Црвене звезде су савладали вечитог ривала са 3:2 у оквиру 25. кола шампионата, захваљујући головима Петра Поповића, Алексе Василића и Ђорђа Цветковића. Шеф стручног штаба наше селекције Милорад Вилотић је исказао велико задовољство игром својих изабраника, као и жељом за победом.

Дерби сам по себи носи тензију, набој и жељу за победом. Можда меч није био леп за гледање, али је било пуно тензије и интензитета који се на крају окренуо на нашу страну. Потпуно заслужено сматрам да смо за један погодак били бољи ривал данас – рекао је Вилотић.

Наши бисери су показали снажан карактер и упркос голу заостатка у првом делу утакмице успели да освоје важна три бода.

– Нисам ни у једном моменту сумњао да момци немају карактер. Нисмо се предали ни после „шокантних“ детаља који су се одвијали током утакмице. Добро смо одговорили и показали карактер који клуб од нас очекује.

Тактички феноменално су стајали на терену дечаци рођени 2007. године, и константним притиском на дефанзивну линију противника успели да дођу до погодака.

Знали смо да имамо два штопера који могу да одгворе у игри „један на један“ са противничким играчима. Имали смо слободу да изађемо високо, иако смо физички инфериорнији од противника. На тај начин смо одузели једну лопту и постигли погодак. „Сметали“ смо противнику у том делу игре, правили проблем у изношењу лопте. Јако смо задовољни са доста детаља. Играчи који су добили шансу са клупе су показали зашто су део Црвене звезде. Свако од њих је и био стартер на доста утакмица, али је одлука била да одређени играчи почну меч од првог минута. Ништа мање не верујем у момке који су ушли у другом полувремену – закључио је Вилотић.

Претходни текстПобеда пионира у вечитом дербију
Следећи текст31 година Барија