Сезона без пораза у дербију

60

Фудбалери Црвене звезде су савладали вечитог ривала резултатом 2:1 и освојили 12. „дуплу круну“ и тако на најбољи могући начин заокружили сезону која је за нама. Оно што је још импозантније, то је да су практично поновљени резултати од прошле сезоне, и да ни ове такмичарске године нисмо поражени од вечитог ривала, чиме смо доказали да смо апсолутни најбољи тим у Србији.

Први овосезонски дерби одигран је 18. октобра 2020. године када смо ремизирали са 1:1, а једини стрелац за наш тим био је Александар Катаи. Потом су уследила три пролећна дербија и то на нашем стадиону, где смо наставили да надигравамо вечитог ривала. Дерби одигран 27. фебруара ове године један је од најбољих у новијој историји и тријумфовали смо резултатом 2:0, головима Охија Омојуанфоа и Катаија. У првом колу плеј-офа Суперлиге, одиграли смо утакмицу без голова, а онда је уследио синоћњи меч у оквиру финала Купа Србије. Резултат је био 2:1 за наш тим, а апсолутни играч утакмице био је Александар Катаи, тако да овосезонски биланс износи две победе и два ремија.

Слично је било и прошле сезоне, али смо тада на три утакмице остварили две победе и реми, што значи да две такмичарске године нисмо поражени од вечитог ривала. Први дерби завршен је резултатом 1:1, а стрелац је био, као и синоћ – Катаи. Потом је Мирко Иванић „решио“ пролећни дерби голом, а онда смо у финалу Купа после 0:0, савладали ривала после једанаестераца 4:3, када су са беле тачке погађали – Радован Панков, Вељко Николић, Никола Крстовић и Милан Родић.

Све то указује на оно што се константно доказује на терену, а то је да је Црвена звезда најбоља екипа у Србији!

Претходни текстЈуниори Црвене звезде прваци Србије
Следећи текстУспешан састанак у Словенији