У сусрет финалу купа

47

Црвена звезда сутра од 18 часова дочекује Партизан у оквиру финала Купа Србије. Изабраници Дејана Станковића имају јасан циљ пред собом на последњој утакмици ове сезоне, а то је одбрана “дупле круне”!

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са екипом из Хумске састали 167 пута у првенственим дуелима и из тих сусрета имамо позитиван скор. Црвено-бели су од укупно 167 утакмица победили на 65 сусрета уз чак 231 постигнута гола, 54 пута до сада се меч завршио нерешеним исходом, а 47 пута је славио вечити ривал.

Када су у питању куп дуели вечити ривали су се састали 39 пута. Звезда је славила на 20 утакмица, без победника је одиграно на пет мечева, док је Партизан тријумфовао на 14 дуела. Гол разлика је и овде на нашој страни и износи 57:49. Прошле сезоне смо се смо савладали вечитог ривала у финалу купа након једанаестераца (4:3).

Први вечити дерби одигран је 5. јануара 1947. године када је Црвена звезда победила Партизан на гостовању резултатом 4:3. Меч је обележио хет-трик нашег фудбалера Јована Језеркића, а четврти гол за Звезду дело је Предрага Ђајића. Такође, први гол у вечитом дербију постигао је управо Језеркић и тиме се уписао у историју српског фудбала.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана је одигран 16. априла ове године у оквиру првог кола плеј-офа домаћег шампионата, а меч је завршен без голова. Занимљив податак јесте да нисмо примили гол од Партизана на послењих пет мечева одиграних на стадиону “Рајко Митић”.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја карата за вечити дерби доступна је онлајн путем линка: хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс/, као и на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова и сутра од 10 сати па до самог почетка сусрета. Цене улазница су следеће:

Север: 500 динара
Исток бочно: 800 динара
Исток центар: 1000 динара
Запад бочно: 800 динара
Запад центар: 1000 динара
ВИП Запад: 1500 динара

Директан пренос утакмице финала Купа Србије вечитог можете да пратите на Звезда ТВ-у током нашег студија који ће трајати преко три часа, а моћи ћете да испратите дуел из три различита угла. Такође, уживо меч можете гледати на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је првак националног првенства са укупно 100 освојених бодова! Црвено-бели су славили на 32 сусрета, четири пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 95:19. Када је у питању најмасовније такмичење у нашој земљи наш тим је у шеснаестини финала савладао Инђију (0:1), потом у наредној рунди био бољи од нишког Радничког након извођења једанаестераца. У четвртини финала црвено-бели су елиминисали ТСЦ на Маракани са 4:0. Изабраници Дејана Станковића се налазе у сјајној форми, а на последњем сусрету који је одиграо наш тим убедљиво савладао Раднички Ниш са 4:0 захваљујући головима Александра Катаија са беле тачке, Мирка Иванића и двоструког стрелца Охија Омојуанфа. У полуфиналу смо веома убедљиво тријумфовали над Новим Пазаром (8:0) чиме смо обезбедили пласман у финалу овог такмичења.

Паритизан је као другопласинара екипа на табели завршио такмичење у Суперлиги Србије са 98 бодова. У првенству су победили на 31 мечу, пет пута су одиграли нерешено, и доживели један пораз од наше Црвене звезде, уз гол разлику 85:13. У Купу Србије вечити ривал се успешно пласирао до финала такмичења савладавши редом крушевачки Трајал (3:0), ГФК Дубочицу (0:1), Лозницу (2:0) и Војводину (2:1).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најефикаснији играч вечитог ривала је Рикардо Гомеш који је постигао 38 голова у свим такмичењима, а на листи стрелаца прате га Мениг и Натхо са 11 погодака. Централни везни фудбалер Милош Јојић је најбољи асистент вечитог ривала који је у 14 наврата проиграо саиграче за гол. У дефанзивној линији најпоузданији су штопер Игор Вујачић и леви бек Слободан Урошевић. Везним редом диригује Саша Зђелар, а уз њега мозак екипе јесте израелски интернационалац Натхо. Позиција десног крила резервисана је за капитена Лазара Марковића. Треба напоменути и неколико младих фудбалера вечитог ривала који могу да направе разлику на терену, а међу њима су Никола Терзић и Марко Миловановић.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на утакмици финала Купа Србије, између Црвене звезде и Партизана, делиће Милош Милановић, а његови помоћници крај аут линија биће Немања Петровић и Светозар Живин, док ће четврти судија бити Милан Митић, док је делегат меча Велибор Нововић. У ВАР соби седеће Александар Живковић и Момчило Марковић.

Претходни текстБиланс вечитих дербија у купу
Следећи текстДејан Станковић продужио уговор!