Милош Перовић вицешампион Србије

164

У суботу 21. маја у Суботици, одржано је сениорско Првенство Србије у рвању грчко-римским стилом. Учествовало је 137 такмичара из 21 клуба.

Рвач Црвене звезде Милош Перовић је постао вицешампион Србије у категорији до 82 килограма. У квалификацијама је савладао Михаила Митровића из Шапца техничким тушем 8-0 у првој рунди, затим у четвртфиналу искусног такмичара из београдског Радничког Данила Чолића тушем у другој рунди при вођству од 7-3, а у полуфиналу Михајла Сарића из Крагујевца такође техничким тушем 9-1 у првој рунди. У финалу је изгубио од Бранка Ковачевића, такмичара из београдског Радничког, иначе освајача бронзане медаље са ЕП и СП за млађе сениоре.

Милош је ове године освојио титулу првака Србије за јуниоре У20, за млађе сениоре У23, као и вицешампионску титулу за сениоре. Био је и победник Купа Србије за јуниоре У20. Иако је тек прва година јуниора, ушао је у програм сениорске репрезентацине и добио је прилику да тренира са најпознатијим светским именима рвања попут Зураби Датунашвилија, Виктора и Мате Немаша, Али Арслана и осталих великих шампиона.

Милош се са сениорима припрема за наступајуће Првенство Европе за јуниоре У20 у Риму које је на програму од 28. јуна до 4. јула. Поред Милоша на овом великом такмичењу из нашег клуба наступиће и Андрија Ивановић у категорији до 79 килограма у слободном стилу рвања.

Претходни текстЦрвено-бели спремни за трећи меч полуфиналне серије
Следећи текстПоуив председника КК Црвена звезда: Нема поправног, потребна нам је подршка са трибина!