У сусрет противнику – Вождовац

60

Фудбалери Црвене звезде дочекаће екипу Вождовца на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 18 часова и 30 минута у оквиру седмог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Наше првотимце очекује последња утакмица ове сезоне у домаћем првенству, а црвено-белима је довољан само бод како би пету узастопну титулу у низу и 33. у историји клуба.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 25 првенствних утакмица против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 21 сусрету, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута тријумфовали популарни „Змајеви“, уз гол разлику 55:16 у корист Звезде.

Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0.Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица.

Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза. Од тога тријумфовали смо у шест, а савладани смо само једном, уз гол разлику 30:5.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали на “Крову” у пролећном делу сезоне, тачније у оквиру 25. кола, а славио је наш тим рутински са 3:0. За екипу Дејана Станковића погађали су Мирко Иванић, Александар Катаи и Охи Омојуанфо.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Капије стадиона “Рајко Митић” у недељу ће бити отворене за све заљубљенике у црвено-беле боје! Улаз у секторе ВИП Запад, ВИП Галерија, као и у све ложе улаз ће бити могућ само и искључиво уз позивнице. Позивнице ће се односити пре свега на све оне љубитеље црвено-белих боја, који имају сезонску карту, као и на све спонзоре нашег клуба.

Посебни барјаци, мотивима Црвене звезде, са којима ће навијачи украсити трибине нашег стадиона су у продаји у Ред Стар шопу по цени од 500 динара. Такође, сви звездаши ће моћи да купе свој барјак на посебним штандовима који ће бити постављени око стадниона на дан одигравања утакмице.

Сви који неће бити у прилици да бодре свој тим на мечу против Вождовца, ће бити у прилици да гледају последњи дуел нашег тима у домаћем шампионату на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 18 часова и 30 минута. Меч можете гледати и преко студијског програма Звезда ТВ, а само на нашем програму можете посматрати меч из три различита угла и уживати у фудбалској представи на потпуно другачији начин.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше фудбалере и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 97 бодова, а уколико црвено-бели тријумфују против Вождовца доћи ће до невероватних 100 освојених поена у лиги. Црвено-бели су славили на 31 сусрету, четири пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 92:18. Изабраници Дејана Станковића су остварили чак 15 победа у домаћем шампионату од старта другог дела сезоне. Редом су падали Чукарички (два пута), Пролетер, Партизан, Вождовац, Нови Пазар, Металац, Колубара, нишки Раднички (два пута), ТСЦ (два пута), Раднички 1923, Војводина и Напредак. На претходној утакмици у Суперлиги Србије наш тим је победио Напредак у Крушевцу са 1:0, а гол одлуке постигао је Охи Омојуанфо. Након тога Звезда се пласирала у финале Купа Србије пошто смо елиминисали Нови Пазар резултатом 8:0. Двоструки стрелци на том мечу су били Охи Омојуанфо и Никола Станковић, а поред њих мрежу гостију затресли су Ел Фарду Бен, Милан Павков, Мирко Иванић и Петар Станић.

Вождовац заузима пету позицију на табели у Суперлиги Србији и има укупно 49 прикупљених бодова, један мање од ТСЦ-а који се налази на месту испод. Тријумфовали су на 13 мечева, десет пута су ремизирали, док су доживели 13 пораза уз гол разлику 47:42. Од старта пролећног дела шампионата играчи које са клупе предводи Александар Линта су изгубили на пет дуела, исто толико пута тријумфовали, а четири пута су одиграли нерешено. “Змајеви” су на претходне три утакмице успели да освоје само два бода, а у прошлој рунди првенства доживели су пораз од Партизана са 3:0 на свом терену.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Вождовца јесте бивши омладинац нашег клуба Милош Пантовић са шест погодака, а такође момак рођен 2002. године је и најбољи асистент свог тима пошто је у исто толико наврата проиграо саиграче за гол. Један погодак мање од њега је постигао годину дана старији Александар Ћирковић. По три погока ове сезоне уписали су централни везни Иван Милосављевић и штопер Милош Миловић. Од стандарнијих фудбалера треба напоменути Немања Милојевића сина бившег тренера Црвене звезде Владана Милојевића, а поред њега у везном реду мотор Вождовца представљају Стефан Пуртић и Марко Ивезић. Као опцију у нападу треба поменути крилног нападача и интернационалца Гвинеје Секоу Кеиту, као и младог Драгана Стоисављевића који је прекомандован из омладинског тима. Од познатих лица у дресу Вождовца наступају капитен Стефан Хајдин некадашњи првотимац нашег тима, као и Марко Мијаиловић који је стасао у нашој Омладинској школи. На бековској позицији неприкосновен је репрезентативац Литваније Јустас Ласицкас, док је на голу чувар мреже двадесетпетогодишњи Милош Крунић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици између Црвене звезде и Вождовца биће Дејан Трифковић. Поред аут линија помагаће му Милан Минић и Матија Олајош Нађ. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Бојан Бановић, делегат меча биће Марко Јовановић, док је четврти арбитар Милан Илић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак:

-16:00 Радник – Колубара 3:0
-18:00 Чукарички – Напредак 0:0

Петак:

-17:30 Младост – Спартак 2:1
-17:30 Пролетер – Нови Пазар 0:2
-17:30 Раднички 1923 – Металац 1:2

Недеља:

-18:30 Партизан – Раднички Ниш
-18:30 ТСЦ – Војводина

Претходни текстНа Вождовац слободан улаз, карте нису неопходне
Следећи текстСтанковић: Очекујемо бар 40 хиљада људи