Омладинци шампиони Србије!

160

Омладинска селекција Црвене звезде освојила је шампионску титулу за сезону 2021/22, тиме што два кола пред крај првенства имамо седам бодова предности у односу на првог пратиоца на табели! То значи да ће наши бисери и наредне сезоне наступати у Лиги шампиона за младе, а у зависности од сениорског тима, знаћемо и из које фазе такмичења.

Реми против Младости у Лучанима и резултат 2:2, био је довољан за наше омладинце да и математички обезбеде шампионску титулу. Наши бисери су после 28 одиграних утакмица освојили 67 бодова, уз гол-разлику 87:35, а до краја сезоне нас чекају две утакмице, прва против Графичара као домаћини, 21. маја, а онда ћемо седам дана касније гостовати Вождовцу, чиме ће бити спуштена завеса на ову, више него и успешну сезону.

Екипу је током јесењег дела сезоне предводио Марко Неђић који је потом преузео сениорски тим Графичара, а на његово место је дошао Милан Стегњајић који је наставио да ради феноменалан посао са нашим бисерима. О самој доминацији говори чињеница да је титула обезбеђена два кола пред краја и да је ово трећа година у низу од како наши омладинци успевају да освоје шампионски трофеј, иако су једна од најмлађих екипа у првенству.

Наравно, и статистика говори у прилог наших бисера који су постигли чак 87 голова, што је за 22 више од Војводине која је друга најбоља у том сегменту. Најбољи стрелац наших омладинаца је Михајло Милосавић са 10 голова, а прате га Мирко Николашевић, Александар Кахвић и Матеја Бојовић (учинак остварио у омладинцима Графичара) са девет голова. Трка за најбољег асистента ће трајати до краја сезоне, јер седам пасова који су претворени у поготке, на свом конту имају – Виктор Радојевић, Михајло Милосавић, Мирко Николашевић и Данило Теодоровић.

Шампиони Србије у омладинској конкуренцији су: Стефан Маринковић, Богдан Маринковић, Никола Борјан, Јован Миладиновић, Огњен Мимовић, Владислав Голдин, Коста Недељоквић, Андреј Ђурић, Стефан Лековић, Александар Ђермановић, Стефан Мелентијевић, Павле Бјелановић, Алексеј Вукичевић, Виктор Радојевић, Братислав Марић, Алекса Илић, Никола Станковић, Лука Лечић, Марко Стојановић, Урош Бранковић, Марко Ћурић, Немања Видојевић, Лазар Ђурић, Јован Шљивић, Михајло Милосавић, Павле Огњеновић, Млађан Иванковић, Андрија Радуловић, Стефан Пиргић, Мирко Николашевић, Матеја Бојовић, Лука Бошковић, Иван Никчевић, Борис Матић, Јован Мијатовић, Марко Лазетић, Александар Кахвић, Данило Теодоровић, Марко Јанковић и Давор Ракић.

Стручни штаб Милана Стегњајића чине Немања Јокић, Владимир Ковачевић, Немања Супић, Срђан Ивовић и Борис Бркић, а не треба заборавити ни стручни штаб Марка Неђића састављен од – Петра Петровића, Владимира Симића, Бојана Јоргачевића и Слободана Чикаре.

Претходни текстБод вредан титуле омладинаца
Следећи текстСтегњајић: Заслужено прваци