„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије

60

Црвена звезда је у оквиру кампање „Звезда игра за тебе“ посетила Савез параплегичара и квадриплегичара Србије, а том приликом донирана су новчана средства прикупљена од продаје улазница за утакмицу против нишког Радничког у износу од 252 хиљаде динара.

Наш клуб успешно наставља са акцијом „Звезда игра за тебе“ у оквиру које средства прикупљена од продаје улазница за мечеве нашег клуба на Маракани, усмеравамо за помоћ шест удружења. Овог пута, црвено-бела делегација посетила је Савез параплегичара и квадриплегичара Србије, и представницима овог удружења уручила новчана средства у износу од 252 хиљаде динара, која су прикупљена на мечу нашег тима против нишког Радничког.

Председник Црвене звезде, Светозар Мијаиловић истакао је за камеру Звезда ТВ да се наш клуб увек залагао за то да и људи са сметњама у развоју могу да учествују у свим активностима друштва.

Лепо је доћи међу људе који спортски живе и осећају шта је спорт. Живот је учинио да постану људи са посебним потребама, али очигледна је њихова љубав према спорту. Наша акција управо има за циљ да скрене пажњу на те људе који су стицајем животних околности дошли у проблем са којим се данас сусрећу. Црвена звезда је управо за ову популацију створила, како је већ истакнуто, услове да они могу комфорно да присуствују нашим утакмицама. Верујем да ће и овом акцијом успети да се прошири могућност да све већи број људи, звездаша присуствује утакмицама нашег клуба. Циљ нам је очигледно остварен. Имајући у виду популарност Црвене звезде, верујем да ће и други следити наш пример и да ће се и на овај начин стицати још бољи услови, да и људи са сметњама у развоју могу користити све оно што сви ми користимо данас у друштву. Звездаши су увек желели, и увек учествују у хуманитарним акцијама. Од добровољног давања крви, до ових и сличних активности помажу и децу и одрасле. Ово је један мали, скромни допринос, али ја више верујем да ће нашим примером кренути и други, као и да ће се још више стварати услови за концентрацију већих средстава него што су наша. Задовољство је даривати, без обзира на износ суме – рекао је Мијаиловић.

Председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Михајло Пајовић, захвалио се Црвеној звезди на томе што акције нашег клуба доприносе да особе са инвалидитетом буду „видљиве“ у друштву.

Кампања Црвене звезде „Играј за тебе“ ће нам много помоћи у смислу тога да ћемо новац који смо добили употребити за развој спорта, јер је наш Савез познат као расадник спортских кадрова. Велики број параолимпијаца у последњих 20 година је управо из нашег Савеза и ово је врло значајна помоћ за нас. Особе са инвалидитетом нису „видљиве“ нигде у свету, па ни у Србији, и због тога је свака подршка после које постајемо „видљиви“ и где нас друштво препознаје веома значајна. Кампања и билборди били су довољни да скрену људима пажњу на то да и ми желимо активно да живимо и функционишемо у друштву, али да нам треба подршка – рекао је Пајовић.

Црвена звезда ће наставити са кампањом „Звезда игра за тебе“, а на преосталој утакмици на стадиону „Рајко Митић“ наш клуб ће помоћи Савезу за церебралну и дечију парализу. Од сваке продате улазнице 100 динара биће намењено управо тим удружењима, а овим путем вас позивамо да у што већем броју дођете на утакмицу против Вождовца, како бисте помогли овом удружењу.

Претходни текстРадоњић: Потребна подршка са трибина, нећемо бити у идеалном стању
Следећи текстСтанковић: Нема умора, јер смо свесни циља