У сусрет противнику – Нови Пазар

33

Првотимци Црвене звезде сутра од 18 часова и 30 минута дочекују Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у оквиру полуфинала Купа Србије. Црвено-бели момци, које са тренерске позиције предводи Дејан Станковић, ће покушати да остваре пласман у финале најмасовнијег фудбалског такмичења у нашој земљи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Новог Пазара смо до сада одиграли 17 утакмица и забележили 15 победа уз реми и пораз. Ипак кроз историју статистика нам показује да је увек неугодније било на гостовању, с обзиром на то да као домаћини имамо све тријумфе и то веома убедљиве.

Први меч против Новог Пазара наша Црвена звезда је одиграла у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале Купа Србије. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, захваљујући поготку центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел између Црвене звезде и Новог Пазара одигран је у марту ове године у оквиру 26. кола домаћег шампионата на Маракани. Однели смо убедљиву победу на нашем највећем стадиону са 5:0 по снежном времену. У листу стрелаца уписали су се Александар Катаи који је постигао хет-трик, а погађали су још Охи Омојуанфо и Мирко Иванић.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Продаја улазница је доступна онлајн путем линка хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс. На благајнама нашег стадиона улазнице ће се продавати данас у термину од 10 до 18 часова, као и на дан утакмице, у термину од 10 часова па све до почетка меча. Цене карата су:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
ВИП Запад: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на стадиону “Рајко Митић”, моћи ће директан пренос утакмице полуфинала Купа Србије, између Црвене звезде и Новог Пазара да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 18 часова и 30 минута, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да прате меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 94 бода. Црвено-бели момци су славили на 30 сусрета, четири пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 87:17. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила једанаест победа и једном је одиграла нерешено у Суперлиги Србије. Када је у питању најмасовније такмичење у нашој земљи наш тим је у шеснаестини финала савладао Инђију (0:1), потом у наредној рунди био бољи од нишког Радничког након извођења једанаестераца. У четвртини финала црвено-бели су елиминисали ТСЦ на Маракани са 4:0. Изабраници Дејана Станковића се налазе у сјајној форми, а на последњем сусрету који је одиграо наш тим убедљиво савладао Раднички Ниш са 4:0 захваљујући головима Александра Катаија са беле тачке, Мирка Иванића и двоструког стрелца Охија Омојуанфа.

Нови Пазар заузима 13 место у Суперлиги Србије и тренутно се налази у црвеној зони када је у питању опстанак у највишем рангу српског фудбала. Освојили су укупно 38 бодова, где су остварили девет победа, једанаест пута су ремизирали, док су изгубили на чак 15 сусрета уз гол разлику 37:53. На последњој утакмици у националном првенству су савладали Металац на гостујућем терену са 3:0, док су пре тога су победили крагујевачки Раднички са 2:1 код куће. У Купу Србије екипа из Пазара је савладала Будућност из Добановаца са 1:0 у шеснаестини финала. У наредне две рунде Нови Пазар је био бољи од ОФК Бачке (2:0), а потом од Металца на свом терену са 1:0 такође на свом терену.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Титулу најбољег стрелца Новог Пазара са по четири поготка деле нападачи Бојан Чечарић и Лука Ратковић, а прате их фудбалер нашег тима на позајмици у Новом Пазару Ибрахим Мустафа и десно крило Стефан Димић са три гола. Тренутно титулу најбољег аистента има десни бек Никола Влајковић који је у шест наврата проиграо своје саиграче за гол. На голу је тренутно стандардан Никола Вујанац који је у септембру прошле године стигао у Пазар. Од бољих играча свакако треба споменути капитена Мирзу Делимеђаца, као и везне фудбалере Лазара Михаиловића и Сеада Исламовића. Шеф стручног штаба Новог Пазара је Томислав Сивић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија на мечу између Црвене звезде и Новог Пазара биће Милош Милановић, а помоћници су му Јован Грујић и Стефан Војнић. У ВАР соби седеће Милан Митић и Милован Ристић. Четврти арбитар ће бити Милан Стефановић, а посматрач суђења јесте Сава Чоканица. У ВАР соби седеће Александар Живковић и Лазар Лукић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-16:30 Партизан – Војводина

Претходни текстКарте за Напредак и на Маракани
Следећи текстРадоњић: Потребна подршка са трибина, нећемо бити у идеалном стању