Звездини бисери – Омладинци и кадети за корак ближи циљу

127

Омладинска, као и кадетска селекција Црвене звезде су оствариле значајне победе претходног викенда у оквиру својих шампионата. Остало је још три кола до краја националног првенства, а црвено-бели бисери су корак ближе освајању титуле првака.

Јуниори Звезде су савладали Мачву са 4:0 на теренима наше Омладинске школе у оквиру 27. кола домаћег шампионата. Чета Милана Стегњајића је освојила нова важна три бода и још једном приказала да игра одличан фудбал. Блистали су првотимци нашег тима Андреј Ђурић, Андрија Радуловић и Никола Станковић који су још једном својим искуством у великој мери допринели тријумфу, овог пута над екипом из Шапца. Радуловић је био двоструки асистент и то оба пута за Александра Ђермановића који је показао да се одлично сналази у шеснаестерцу ривала. Трећи погодак за наш тим био је дело талентованог Михајла Милосавића који затресао мрежу ривала из слободног ударца. Коначан резултат на сусрету поставио је Павле Огњеновић коме су била довољна непуна два минута да се од уласка у игру упише у листу стрелаца. Омладинци Графичара су поражени на свом терену од Младости из Лучана минималним резултатом.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 27. КОЛО:

1. Црвена звезда – 66 бодова, гол разлика 85:33
2. Партизан – 57 бодова, гол разлика 55:23
3. Младост – 49 бодова, гол разлика 50:33

—-

11. Графичар – 37 бодова, гол разлика 39:49

СТРЕЛЦИ: Михајло Милосавић (10 голова, Црвена звезда) Мирко Николашевић и Матеја Бојовић (9 голова, Црвена звезда), Александар Кахвић (8 голова, Црвена звезда), Балша Тошковић (7 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Данило Теодоровић, Мирко Николашевић (7 асистенција, Црвена звезда), Михајло Милосавић и Виктор Радојевић (6 асистенција, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде, које са позиције шефа стручног штаба предводи Слађан Николић, су забележили рутинску победу против Кикера (3:0) на свом терену у оквиру 27. рунде државног првенства. Ређале су се прилике пред голом гостујућег тима, а на асистенцију Луке Стојсављевића у 10. минуту Матеја Бубањ је довео наш тим до предности. Такође, у првом делу игре маестрални Јован Шљивић је спојио са голом Јована Мијатовића који је затресао мрежу за 2:0. У самом финишу меча Матеја Радоњић је веома прецизним ударцем са ивице казненог простора поставио коначан резултат. Наредни дуел момци рођени 2005. и 2006. године играће против Младости на гостујућем терену. Кадети Графичара су савладали Младост на домаћем терену, а питање победника решио је Илија Костић у 90. минуту утакмице голом из слободног ударца.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 27. КОЛО:

1. Црвена звезда – 70 бодова, гол разлика 102:31
2. Партизан – 65 бодова, гол разлика 87:27
3. Чукарички – 59 бодова, гол разлика 89:36

—-

5. Графичар – 41 бод, гол разлика 47:28

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (32 гол, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (13 голова, Црвена звезда), Јован Мијатовић (12 голова, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Јован Шљивић (14 асистенција, Црвена звезда), Матеја Бубањ (12 асистенција, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (10 асистенција, Црвена звезда).

Сениори Графичара су савладали београдски Рад са 4:0 на домаћем терену у оквиру дербија петог кола плеј-аута Прве лиге Србије. “Графоси” су везали трећу узастопну победу и избили на девету позицију када је у питању табела у другом по јачини такмичењу у нашој земљи. Изабраници младог стручњака Марка Неђића су одиграли меч на високом нивоу и надиграли доста искуснијег ривала, а захваљујући чак четири поготка од стране Борисава Бурмаза “љубичасти” су однели тријумф убедљивим резултатом.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 35. КОЛО:

1. Младост – 69 бодова, гол разлика 43:20
2. Јавор – 66 бодова, гол разлика 55:28
3. ИМТ – 64 бода, гол разлика 65:33

—-

9. Графичар – 47 бодова, гол разлика 58:46

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (11 голова) Јован Митуљикић (8 голова), Илија Бабић (6 голова).

АСИСТЕНТИ: Никола Митуљикић, Луис Ибањез, Никола Кнежевић (4 асистенције), Алекса Матић, Јован Митуљикић (3 асистенције).

РЕЗУЛТАТИ ОСТАЛИХ УТАКМИЦА:

Лига млађих омладинаца, 25. коло: Раднички Нови Београд – Црвена звезда 1:3 (Иван Никчевић, Урош Бранковић, Павле Огњеновић)

Прва лига пионира, 22. коло: Оле – Црвена звезда 0:4 (Андреј Марић, Александар Љујић, Петар Поповић, Огњен Мишић)
Графичар – Чукарички 0:2

Лига млађи пионира, 8. коло: Црвена звезда – Оле 6:0 (Алекса Дамјановић 3, Димитрије Шарић 2, Павле Штулич)
Графичар – Вождовац 8:0 (Страхиња Јовановић 2, Лав Киш 2, Марко Радојковић, Вељко Луковић, Андреј Ивановић, Душан Петковић)

Прва лига петлића, 8. коло: Колубара – Црвена звезда 0:2
Вождовац – Графичар 4:4 (Исмаил Авдић, Филип Вуковић, Вукша Милошевић, Балша Божић)

Претходни текстЗвездини џудисти најуспешнији и у Јагодини
Следећи текстКалинић: Много ће нам значити подршка са трибина, као и увек!