Тема дана | Звездаши са Косова и Метохије негују ћирилицу

71

У новој епизоди емисије “Тема дана” имаћете прилику да видите како је протекла посета деце са Косова и Метохије највећем стадиону у Србији. Основци из наше јужне покрајине су имали специјалну прилику да присуствују обележавању Ђурђевдана, клупске славе Црвене звезде.

Удружење свесловенске писмености и заштите ћириличног писма сваке године организује долазак у Београд, на манифестацију међународног конкурса „Словенске писмености“. Ово је био 11. пут да деца из енклава долазе на завршну манифестацију, где се додељују награде за најбоље радове. Овога пута то су били ученици 7. разреда и многима је то био први пут да излазе са Косова и Метохије.

Овогодишњи долазак у Београд се знатно разликовао од прошлих десет, зато што су деца имала прилику да посете стадион који носи име по првој Звездиној звезди, што је изазвало велико одушевљење и радост код малишана. Ученици су искористили посету стадиону да сазнају нешто више о славној историји Црвене звезде, да обиђу пребогати музеј, а неизоставан део посете је било и фотографисање са Мистером Дејаном Станковићем.

Дружење је обележила позитивна атмосфера, а деца су изразила жељу да дођу на неку од утакмица Звездиних првотимаца у будућности и обећала да ће када год буду имала прилику долазити на стадион и бодрити црвено-беле.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Бабић и Ибрахим право у мету
Следећи текстКарте за Напредак и на Маракани