У сусрет противнику – Раднички Ниш

55

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују нишки Раднички на стадиону “Рајко Митић“ у оквиру петог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да након одличних партија у домаћем шампионату и победе над Војводином у претходној рунди за један корак приђу ближе титули националног шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Радничког смо до сада одиграли 118 утакмица. Тријумфовали смо 80 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 245:86 у корист нашег тима.

Први меч Црвена звезда и Раднички из Ниша су одиграли 18. новембра давне 1951. године када је Црвена звезда савладала “Мераклије“ резултатом 2:0.

Последњи дуел нашег тима и екипе из Ниша у домаћем првенству је одигран 2. априла ове године на гостујућем терену, а Звезда је славила веома убедљиво са 5:1. Александар Катаи је блистао на “Чаиру” са чак три поготка, док су се у листу стрелаца уписали још Ел Фарду Бен и Ненад Крстичић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч између Црвене звезде и Радничког су данас у продаји до 18 часова на благајнама нашег стадиона, као и сутра од 10 сати па све до почетка утакмице по следећим ценама:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
ВИП Запад: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

Такође, карте су доступне и онлајн путем, а можете их набавити путем линка:хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце на Маракани ће моћи да гледају директан пренос утакмице петог кола плеј-офа Суперлиге Србије на каналу Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова. Такође, меч између Звезде и Радничког из Ниша ћете моћи да пратите и преко нашег студијског програма на Звезда ТВ-у, као и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а ви ћете имати могућност да пратите меч из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 91 бодом. Црвено-бели момци су славили на 29 сусрета, четири пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 87:17. Од старта пролећног дела шампионата Звезда је забележила једанаест победа и једном је одиграла нерешено у Суперлиги Србије. На последњем дуелу у националном првенству изабраници Дејана Станковића су савладали Војводину на стадиону “Карађорђе” са 3:0. Голове за београдске црвено-беле су постигли Александар Катаи који се два пута уписао у листу стрелаца, као и Милан Павков који је једном погодио мрежу ривала. Наш тим игра изузетно ефикасно у другом делу сезоне у Суперлиги Србије, а томе сведочи и чињеница да смо постигли чак 37 погодака, а примили само четири гола.

Раднички из Ниша се налази на четвртом месту на табели у Суперлиги Србије са 48 бодова и са гол разликом 37:33. Исто толико бодова има и Вождовац који се налази на петој позицији, али екипа из Ниша има бољи однос у међусобним дуелима. На 34 одигране утакмице до сада су “Мераклије” тријумфовале на 11 дуела, чак 15 пута су одиграли нерешено, док су поражени на осам утакмица. У пролећном делу лиге су највише пута су ремизирали (Вождовац, Нови Пазар, Металац, Раднички 1923, Чукарички), а управо су на последњем мечу у домаћем шампионату одиграли нерешено против Чукаричког на Бановом брду (0:0).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Радничког је крилни нападач Стефан Митровић са девет голова, а исто толико пута се уписао у стрелце ове сезоне и Миљан Шкрбић. Међутим, снажни центарфор се опоравља од повреде већ дуже време. На листи стрелаца их прате јапански интернационалац Мићибући са три поготка, а потом и Бранислав Томић, као и Никола Вујадиновић штопер Радничког који су постигли два поготка. Са три асистенције Бранислав Томић је управо први на листи асистената. Од истакнутијих фудбалера треба споменути сјајног голмана Филипа Дујмовића, али и искусне и прекаљене – Александра Ковачевића, Александра Пејовића, Лазара Арсића и Филипа Касалицу. Током зиме је стигло и капитално појачање у виду Виктора Живојиновића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици петог кола плеј-офа Суперлиге Србије између нишког Радничког и Црвене звезде биће Милан Стефановић. Поред аут линија помагаће му Светозар Живин и Милан Шутуловић. Четврти арбитар биће Јован Шегрт, делегат меча Бранко Стојаковић, а посматрач суђења Зоран Петровић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-18:30 ТСЦ – Напредак

Субота:

-14:00 Партизан – Војводина
-19:00 Металац – Нови Пазар

Недеља:

-15:00 Раднички 1923 – Пролетер
-17:00 Спартак – Колубара
-19:05 Младост – Радник

Понедељак:

-17:30 Чукарички – Вождовац

Претходни текст“Црвено-бела крв” 24. пут, прикупљено 509 јединица крви
Следећи текстНови Сад домаћин финалног турнира Дунав лиге, Звезда против Букурешта у четвртфиналу