Звезда до предности против Пролетера

105

Ватерполисти Црвене звезде савлаали су зрењанински Пролетер у првом мечу доигравања за пласман од 5. до 8. места на 25.мају – 14:6 (2:1, 3:3, 3:1, 6:1).

Након репрезентативне паузе црвено-бели су ушли у последњи циклус сезоне. Рађен и Ђурђић, који је и даље у репрезентацији Црне Горе, нису наступили у првом мечу доигравања. Утакмица против Пролетера била је 200. на клупи Црвене звезде за Дејана Савића.

Црвено-бели су већ у првом нападу два пута погодили оквир гола (пречку и стативу), наставили у следећим акцијама, што је Пролетер казнио преко Матковића, а резултат до краја првог периода „окренули“ Гардашевић и Марковић.

Серију између две четвртине су наставили Вукићевић и Радовић, узвратили Чабрило и Босић, а до краја полувремена погађали Гардашевић још једном и Митровић за госте, док је велику прилику пропустио Босић у контри. На полувреме се отишло са резултатом 5:4 за црвено-беле.

У трећем кварталу Звезда је преломила утакмицу и успоставила свој ритам. Танкосић, Милојевић и Смиљевић су донели 8:4, Љубеновић погодио за 8:5 на истеку четвртине.

Суботић је на старту последњих осам минута реализовао петерац, пратили су га головима Пјешивац и Радовић, Босић постигао последњи погодак за свој тим и прекинуо серију, а нову серију за коначних 14:6 поставили Вукићевић са два гола и Смиљевић у последњој секунди. Велики број прилика су пропустили црвено-бели, а истакао се голман Пролетера, Шанталаб.

Најефикаснији са три гола био Милош Вукићевић, по два су постигли Филип Гардашевић, Марко Радовић и Петар Смиљевић.

Други меч је на програму у суботу, у Зрењанину. Победник је екипа која прва оствари две победе, а на дуеле за 5.место чекачће боље из мечева Војводине и Валиса. После првог меча, Новосађани имају предност (13:12).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРОЛЕТЕР 14:6 (2:1, 3:3, 3:1, 6:1)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 100. Судије: Путниковић и Петровић. Искључења: Црвена звезда 9, Пролетер 11. Петерци: Црвена звезда 1(1), Пролетер 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић 1, пјешивац 1, Басара, Тртовић, Вукићевић 3, Гардашевић 2. Радовић 2, Ивановић, Смиљевић 2. Тренер: Дејан Савић

ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 1, Трајковић, Љубеновић 1, Рончевић, Илић, Митровић 1, Берков, Тркуља, Босић 2, Матковић 1, Лалић, Сретковић, Марић. Тренер: Брдарић.

Претходни текстРатко Павличевић за нове успехе црвено-белих дама
Следећи текстЗвезде су у Бару