У сусрет противнику – Војводина

57

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова гостују Војводини у оквиру 4. кола плеј-офа Суперлиге Србије на стадиону “Карађорђе”. Наши првотимци ће покушати да остваре још један тријумф у националном првенству након што су у претходној рунди савладали Чукарички са 1:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Београдски и новосадски црвено-бели су се до сада сусрели на 205 дуела, а „Стара дама“ важи за један од клубова са којима смо одиграли највише утакмица. Према статистици наш клуб је излазио као победник из 117 дуела, резултат је био нерешен 48 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Занимљива чињеница да је лопта „затресла мрежу“ 601 пут, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 386:215.

Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран 7. новембра претходне године, а славио је наш тим са 2:1 на гостујућем терену. У листу стрелаца за београдске црвено-беле уписали су се Милан Павков и Александар Драговић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу набавити улазнице за меч против Војводине на благајнама Маракане данас до 18 часова по цени од 600 динара. Карте могу да се купе и у Новом Саду данас од 10 до 16 часова у просторијама „Гигстикс“ у Париском магазину, Булевар Краља Александра 12 и на дан утакмице од 13 часова до почетка меча на благајни на јужној трибини стадиона.

Сви који неће бити у прилици да уживо бодре београдске црвено-беле на стадиону „Карађорђе“ моћи ће да прате директан пренос утакмице четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије између Војводине и Црвене звезде на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком у 17 часова. Такође, меч можете посматрати и преко студија на Звезда ТВ који ће трајати преко три сата, а ви ћете моћи да посматрате утакмицу из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији на табели у домаћем шампионату са укупно 88 бодова. Изабраници Дејана Станковића су славили на 28 утакмица, одиграли су три пута нерешено, док су доживели један пораз уз укупну гол разлику 84:17. У последњем колу црвено-бели момци су савладали Чукарички на стадиону “Рајко Митић” са 1:0, а једини гол за наш тим постигао је Ел Фарду Бен. Овим тријумфом наши првотимци су остварили једанаесту победу у другом делу сезоне и потврдили сјајну форму у којој се налазе.

Војводина заузима седмо место на табели Суперлиге Србије са укупно 42 освојена бода. “Стара дама” из Новог Сада је на укупно 33 утакмице победила на 12 дуела, шест пута је ремизирала и доживела 15 пораза уз укупну гол разлику 41:43. Фудбалери Војводине су победили на само четири утакмице од старта пролећног дела шампионата, а изгубили су на чак осам сусрета. У претходном колу су поражени од нишког Радничког на гостујућем терену минималним резултатом.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Војводине је бивши играч нашег тима Вељко Симић са дванаест погодака, а на листи стрелаца са осам голова га прати Миљан Вукадиновић. Једно од највећих “оружја” у нападу Војводине јесте центарфор Бојан Матић који се вратио на “Карађорђе” у претходном прелазном року и до сада је постигао три гола. Везним редом командују двадесетједногодишњи Мирко Топић и искусни двојац Владимир Ковачевић и Новица Максимовић. Дефанзивну линију чине штоперски пар Душан Стевановић и Милан Лазаревић који је у јануару ове године стигао у Војводину. На позицији левог бека неприкосновен је бивши играч нашег тима Стефан Ђорђевић, а опција је и Младен Деветак. На голу је стандардан Емил Роцков, такође још један повратник у новосадске црвено-беле. Од истакнутијих играча треба напоменути офанзивне фудбалере Дејана Зукића, Небојшу Бастајића и Момчила Мркаића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 16. кола Суперлиге Србије између Војводине и Црвене звезде биће Дејан Трифковић. Поред аут линија помагаће му Петар Радић и Стефан Војнић. Четврти арбитар биће Павле Томић , делегат меча Роберт Браун, а у ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милан Михајловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Недеља:

-18:30 ТСЦ – Вождовац
-19:05 Напредак – Партизан

-18:30 Колубара – Младост
-15:00 Радник – Спартак
-17:05 Пролетер – Металац
-16:00 Нови Пазар – Раднички 1923

Понедељак:

-18:30 Чукарички – Раднички Ниш

Претходни текстЗвездин петогодишњи низ који још траје
Следећи текстСтанковић: Спремни за дерби кола