Пораз омладинаца у дербију

98

Омладинци Црвене звезде поражени су у вечитом дербију резултатом 4:0, у оквиру 24. кола првенства, али су упркос томе и даље лидери на табели са девет бодова више од Партизана.

Партизан – Црвена звезда 4:0 (2:0)

Стадион: „СЦ Телеоптик“.

Судија: Александар Анђелић.

Стрелци: Баждар у 10. и 85. (из једанаестерца), Петковић у 45. и Илић у 55. минуту.

Жути картони: Николић, Икановић, Станковић, Баждар (Партизан), Мелентијевић, Радојевић, Лечић (Црвена звезда).

Партизан: Михајловић, Вранић (од 73. Петровић), Трифуновић (од 73. Јевремовић), Баждар, Икановић, Станковић, Илић (од 75. Аћимовић), Бојат (од 86. Сташевић), Стјепановић, Николић, Петковић (од 78. Исаиловић).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 40. Марић), Мелентијевић, Ђермановић, Радојевић, Лечић (од 75. Видојевић), Милосавић (од 56. Кахвић), Стојановић, Пиргић, Николашевић (од 56. Бранковић), Теодоровић (од 67. Бојовић).

Упркос томе што су прву конкретну прилику имали фудбалери нашег тима преко Теодоровића чији је ударац са десетак метара у седмом минуту укротио Михајловић, а потом и претили ударцима из даљине Пиргића и Стојановића, до вођства су стигли домаћи. Играо се 10. минут када је Баждар сналажљиво реаговао у казненом простору и погодио.

Тражили су изједначење фудбалери нашег тима углавном нападајући по левом боку, а ударац Стојановића из 37. минута који је завршио поред гола најавио је још офанзивнију Звезду. Искористили су то домаћи и у последњим тренуцима првог полувремена удвостручили предност преко Петковића. Имао је Пиргић изгледну шансу да већ у следећем нападу смањи резултат, али је његов ударац главом зауставила пречка.

Опробао је ударац Николашевић у 47. минуту, гађао је из полу-волеја искоса са леве стране, али преко гола. Ипак, поново су домаћи искористили шансу и погодили преко Илића после скраћеног корнера у 55. минуту.

Могао је Теодоровић после корнера и одбитка у 57. минуту да узврти, али је Михајловић био добро постављен. Конкретно је запретио и Марић у 76. минуту после одбитка, када је покушао да пласира лопту у угао, али је она завршила тик поред стативе. Ипак, коначан резултат поставио је Баждар са беле тачке у 85. минуту.

Претходни текстНезаустављиви Иванић
Следећи текстНезбринута деца припремала ускршња јаја са Звездиним играчима