У сусрет противнику – ТСЦ

47

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16 часова гостовати ТСЦ-у у оквиру другог кола плеј-офа Суперлиге Србије на “ТСЦ Арени”. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да остваре нови тријумф у домаћем шампионату и направе још један корак ка шампионском пехару.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против ТСЦ-а смо до сада одиграли осам дуела. Звезда је славила на седам сусрета, док је екипа из Бачке Тополе успела да забележи једну победу. Такође, гол разлика је на нашој страни и износи 25:7.

Први пут смо се састали са екипом из Бачке Тополе у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

Последњи дуел ове две екипе су одиграле недавно, 6. априла ове године, у оквиру четвртине финала Купа Србије, а црвено-бели су славили убедљиво са 4:0. Захваљујући головима Ел Фарду Бена, који је погађао два пута, као и офанзивног двојца Мирка Иванића и Александра Катаија.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између ТСЦ-а и Црвене звезде, моћи ће директан пренос утакмице другог кола плеј-офа Суперлиге Србије да испрате на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 16 часова. Такође, можете бити и уз студио нашег Звезда ТВ-а који ће трајати преко три сата, а моћи ћете да уживате у преносу утакмице из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији на табели у домаћем шампионату са укупно 82 бода. Црвено-бели су славили на 26 утакмица, одиграли су три пута нерешено, док су доживели један пораз уз укупну гол разлику 79:17. У последњем колу изабраници Дејана Станковића су одиграли без голова у 167. вечитом дербију, а пре тога црвено-бели су од старта пролећног дела шампионата имали девет везаних тријумфа.

ТСЦ тренутно заузима четврту позицију у Суперлиги Србије са 44 бода. Екипа из Бачке Тополе је тријумфовала на 12 сусрета, осам пута су ремизирали, док су изгубили на 11 мечева уз гол разлику 47:43. На последњој утакмици у домаћем шампионату су савладали Чукарички са 3:2 на гостујућем терену, а голове за тим из Бачке Тополе су постигли двоструки стрелац Ифет Ђаковац и Мартин Мирчевски.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а сигуран је искусни тридесетчетворогодишњи Ненад Филиповић, а опција је и такође искусни Немања Јоргић. Најефикаснији фудбалер нашег будућег ривала јесте центарфор Стефан Вукић са једанаест постигнутих голова. Прати га предњи везни Михајло Бањац са шест голова, а уједно је Бањац најбољи асистент екипе из Бачке Тополе пошто је у осам наврата проиграо саиграче за погодак. Од бољих играча у саставу екипе из Бачке Тополе треба напоменути крилног бочног нападача Југа Станојева, искусног центарфора Петара Шкулетића, као и капитена Сашу Томановића. У везном реду су стандарднан је и Ифет Ђаковац, који је у плеј-офу већ постигао два гола, док је позиција левог бека резервисана за Немању Петровића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Црвене звезде и ТСЦ-а биће Милош Милановић. Његови помоћници на овом мечу биће Јован Грујић и Оливер Петровић. Четврти судија биће Никола Радаковић, делегат меча Миодраг Јанковић, док ће посматрач меча бити Здравко Савић. У ВАР соби седеће Лазар Лукић и Милош Караџић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Среда:
-16:00 Пролетер – Радник
-18:30 Напредак – Раднички Ниш
-18:30 Партизан – Чукарички

Четрвтак:
-15:00 Раднички 1923 – Колубара
-17:00 Металац – Спартак
-17:00 Нови Пазар – Младост
-19:05 Вождовац – Војводина

Претходни текстМина Гачић јуниорска првакиња Србије, сребро и две бронзе за црвено-беле
Следећи текстБесплатан улаз на Игокеу, утакмица у суботу од 13 часова