Војводина боља од Звезде у Дунав лиги

100

У четвртом колу трећег турнира Дунав лиге, који се данас завршава у Кошицама, Црвена звезда је у суботу изгубила од Војводине резултатом 14:10 (2:1, 3:2, 5:3, 4:4).

Звезда је повела на отварању трећег минута преко Таре Пејчић, али је Војводина у наредним минутима преокренула и до краја није испуштала предност. Новосађанке су осетнију предност стекле већ средином другог периода, када су серијом од три гола у низу стигле до вођства од 5:2. Сесилија Диаз Меса је смањила заостатак до краја полувремена, да би Христина Илић одмах на почетку треће четвртине погодила за 5:4. играло се до средине тог периода гол за гол, да би Војводина поново направила серију од три гола и повела са 10:6. То је била предност коју Звезда није успела да угрози у последњој четвртини, па је Војводина до краја одржавала та четири гола разлике.

По два гола за Звезду су постигле Ана Мамоглу, Тијана Лукић, Сесилија Диаз Меса и Христина Илић, док су Тара Пејчић и Ива Лујић по једном погодиле. Код победника сус е истакле Ања Швец, Лолита Авдић, Ирена Амилева и Милица Моћан са по три гола.

Турнир у Кошицама завршава се данас, а Звезда се у последња два кола састаје са Ташом 2000 и домаћом Олимпијом.

Много важнији мечеви Звезду чекају за две недеље, када почиње финална серија плеј-офа, а црвено-беле ће играти управо са Војводином.

Претходни текстСтанковић: Показали смо реакцију када је требало
Следећи текстЕраковић: Подршка ме мотивише да напредујем