Олимпија серијом од шест голова до победе против Звезде

118

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у претпоследњем колу трећег турнира Дунав лиге, а од њих је боља била Олимпија из Кошица, која је и организатор овог турнира.

У још једном неизвесном мечу играло се гол за гол у већем делу првог полувремена, да би Звезда у завршници прве, а затим и друге четвртине стизала до вођства и на обе паузе је имала минималну предност. У наставку је екипа Ивана Филипића стекла и два гола разлике, али је уследио велики пад и серија Олимпије од 6:0, па је питање победника било решено.

У првом периоду домаће су три пута имале минималну предност, али се Звезда сваки пут враћала преко Иве Лујић, Христине Илић и Јане Лујић. Минут и по пре краја Тара Пејчић је донала прво вођство Звезди, која је на крају прве четвртине водила 4:3. Међутим, у наставку је било слично, Олимпија је преокренула и одржавала је гол предности, да би у самом финишу црвено-беле преокренуле и повеле 7:6 после два поготка Сесилиеј Диаз Месе.

У наставку је тим из Кошице поравнао, а затим су Диаз Меса и Илић биле прецизне за 9:7. Одржавала је Звезда „+2“ све до завршнце треће четвртине, када је Олимпија са два поготка у кратком интервалу поравнала на 10:10. Домаће су наставиле серију три минута и 15 секунди пре краја водиле су 14:10. До краја утакмице Диаз Меса и Илић су само ублажиле пораз.

Управо су оне биле најефикасније у тиму Звезде, Диаз Меса са четири, односно Илић са три гола.

Претходни текстРапсодија млађих пионира у дербију
Следећи текстПетровић: Посед лопте од 80 посто све говори