Кадети по нотама Вукичевића

66

Кадети Црвене звезде рутински су савладали екипу Слоге из Пожеге резултатом 2:0, у оквиру 23. кола националног првенства. Изабраници Слађана Николића су током целе утакмице смиреном игром контролисали дешавања на терену, а резултат је могао бити и убедљивији. Црвено-бели су стигли до предности средином првог полувремена преко Алексеја Вукичевића, а у другом полувремену погодио је и Матеја Бубањ на асистенцију Вукичевића, чиме је поставио коначан резултат.

Црвена звезда – Слога Пожега 2:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Срђан Новаковић.

Стрелци: Вукичевић у 31. и Бубањ у 48. минуту.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Вукичевић, Ђокић (од 80. Каришик), Стојсављевић (од 80. Д. Ђурић), Л. Ђурић, Цветковић (од 68. Димитријевић), Мијатовић (од 89. Николић), С. Миладиновић (од 68. Вукојевић), Шљивић, Бубањ.

Слога: Симовић, Вилимановић, Пантић, Чоловић (од 86. Мијалков), Васиљевић, Унковић, Драгићевић (од 58. Николић), Жунић, Ристовић (од 58. Драгачевац), Крсмановић (од 90. Радовић), Кокотовић.

Изабраници Слађана Николића су од старта кренули нападачки ка голу противника, а прво узбуђење виђено је у трећем минуту. Цветковић је сјајно центрирао у казнени простор, а Мијатовић је популарним „маказицама“ послао лопту у мрежу у стилу најбољих светских нападача, међутим нашао се у недозвољеној позицији. Наставили су црвено-бели са притиском, а ново узбуђење виђено је у 16. минуту. Лазар Ђурић је сјајно ппслао пас у простор за Бубња, који је након дриблинга гађао ближи угао, али је лопта прошла поред стативе. Труд наших бисера исплатио се у 31. минуту. Шљивић је сјајно центрирао са десног бока на другу стативу где је највише скочио Мијатовић и главом погодио стативу, а на лопту је натрчао Вукичевић и лако је спровео у празну мрежу. Два минута касније, мало је недостајало Мијатовићу да се упише у стрелце, када је са ивице шеснаестерца шутирао, међутим није био довољно прецизан.

Наши фудбалери су наставили у истом ритму и у другом полувремену, па је тако већ у 48. виђено велико узбуђење. После корнера је Ђурић упослио Вукичевића који је погодио стативу са неколико метара, потом му се вратила лопта у ноге, те је проиграо Матеју Бубња, а он рутински матирао Симовића. Три минута касније, могао је и Лазар Ђурић да се упише у стрелце. Сјајно је Звездин капитен изборио позицију и „опалио“ са двадесетак метара у даљи угао, али је голман гостију крајњим напорима скренуо лопту у корнер. У 53. минуту виђено је ново узбуђење. Главни арбитар је досудио слободан ударац на двадесетак метара, а крај лопте је стао Бубањ. Сјајно је гађао Звездин центарфор преко живог зида, међутим голман је крајњим напорима извукао лопту практично из гола и скренуо је у корнер. Бубањ је могао да погоди и после корнера, када је петом сјајно покушао да савлада голмана, али је чувар мреже гостију ухватио лопту. Само минут касније, и Цветковић се нашао у прилици. Мијатовић је сјајно прошао по десном боку и послао оштар пас у петерац, а Цветковић је са око пет метара послао лопту преко гола. Могао је Цветковић да погоди и у финишу меча после додавања Миладиновића, али је статива спречила брзоногог везисту да се упише у стрелце.

Претходни текстПетровић: Посед лопте од 80 посто све говори
Следећи текстБрејк за дуплу круну, меч лопта за титулу!