У сусрет 167. вечитом дербију

69

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују вечитог ривала у оквиру 31. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да забележе још један тријумф у домаћем шампионату након што су претходној рунди првенства убедљиво савладали крагујевачки Раднички са 4:0.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са екипом из Хумске састали 166 пута и из тих дуела имамо позитиван скор. Црвено-бели су од укупно 166 утакмица победили на 65 сусрета уз чак 231 постигнута гола, 53 пута до сада се меч завршио нерешеним исходом, а 47 пута је славио вечити ривал.

Први вечити дерби одигран је 5. јануара 1947. године када је Црвена звезда победила Партизан на гостовању резултатом 4:3. Меч је обележио хет-трик нашег фудбалера Јована Језеркића, а четврти гол за Звезду дело је Предрага Ђајића. Такође, први гол у вечитом дербију постигао је управо Језеркић и тиме се уписао у историју српског фудбала.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана је одигран 27. фебруара ове године у оквиру 24. кола домаћег шампионата, а наш тим је славио са 2:0. Одлично су играли црвено-бели у 166. вечитом дербију, а голове за наш тим постигли су Охи Омојуанфо и Александар Катаи.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја карата за вечити дерби доступна је онлајн путем линка: хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс/, као и на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова и сутра од 10 сати па до самог почетка сусрета. Цене улазница су следеће:

Север: 500 динара
Исток: 1000 динара
Запад: 1200 динара
ВИП Запад: 1500 динара
ВИП 1: 3000 динара
ВИП 2: 3000 динара
ВИП Галерија: 4000 динара

Директан пренос 167. вечитог дербија можете да пратите на Звезда ТВ-у током нашег студија који ће трајати преко три часа, а моћи ћете да испратите дуел из три различита угла. Такође, уживо меч можете гледати на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 81 бодом. Црвено-бели су славили на 26 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 79:17. Од старта пролећног дела шампионата изабраници Дејана Станковића су остварили максималан учинак победивши на чак девет сусрета. Редом су црвено-бели славили над Чукаричким, Пролетером, Партизаном, Вождовцем, Новим Пазаром, Металцем, Колубаром, Радничким из Ниша, као и крагујевачким Радничким. На последњем дуел у Суперлиги Србије наш тим је био бољи од Радничког 1923 са 4:0, а голове за наш тим су постигли Славољуб Срнић, Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Немања Мотика.

Вечити ривал се тренутно налази на првом месту на табели и има 79 бодова, уз гол разлику 68:10. Наш сустрашњки противник је остварио 25 победа, четири пута је одиграо нерешено и доживео један пораз од Црвене звезде. На последњем сусрету у националном шампионату су ремизирали са Чукаричким (0:0) на гостујућем терену.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најефикаснији играч вечитог ривала је Рикардо Гомеш који је постигао 30 голова у свим такмичењима, а на листи стрелаца прате га Мениг са десет погодака и Натхо са девет. Централни везни фудбалер Милош Јојић је најбољи асистент вечитог ривала који је у 13 наврата проиграо саиграче за гол. На голу је стандардан млади Александар Поповић, а у дефанзивној линији најпоузданији су штопер Игор Вујачић и леви бек Слободан Урошевић. Везним редом диригује Саша Зђелар, а уз њега мозак екипе јесте израелски интернационалац Натхо. Позиција десног крила резервисана је за капитена Лазара Марковића. Треба напоменути и неколико младих фудбалера вечитог ривала који могу да направе разлику на терену, а међу њима су Никола Терзић и Марко Миловановић.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на 167. вечитом дербију делиће Срђан Јовановић, а његови помоћници крај аут линија биће Урош Стојковић и Милан Михајловић, док ће четврти судија бити Милан Милинковић, док је делегат меча Раденко Стевовић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:30 Радник – Раднички 1923
-19:00 Раднички Ниш – Вождовац

Субота:

-14:00 Чукарички – ТСЦ
-16:00 Младост – Пролетер

Недеља:
-14:00 Спартак – Нови Пазар
-16:00 Колубара – Металац
-18:00 Војводина – Напредак

Претходни текстОбавештење за навијаче пред 167. вечити дерби
Следећи текстПочео 3. турнир Дунав лиге, Звезда испустила велику предност против Сентеша