ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН! Одбојкашице освојиле 28. шампионску титулу и дуплу круну!

156

Одбојкашице Црвене звезде нове су шампионке Србије! У мајсторици финалне серије плеј-офа у Спортској хали у Убу, црвено-беле су савладале браниоца пехара Уб максималним резултатом по сетовима 25:17, 25:19, 25:13 и са 3:2 у серији вратиле шампионски трофеј после девет година на Маракану.

Девет година је Црвена звезда чекала на шампионску титулу и дуплу круну и дочекала је 2022. године. Лакше него што се очекивало у петој утакмици, Звезда је савладала Уб, који је био ослабљен одсуством Љиљане Ранковић, која се повредила у четвртој утакмици.

Већ на старту утакмице Звезда је на сервис Јелене Лазић освојила пет узастопних поена и стекла 5:8. Маријана Боричић је покушала раним тајм-аутом да поремети ритам Црвене звезде, али није успела. Јелена Лазић и Исидора Родић су успешно користиле проигравање Бојане Дрче, а затим се разиграла и слављеница, Дајана Бошковић. Није Уб имао решења за Звездине нападе, Лазић и Живојиновић доносе девет меч лопти, (15:24). Александра Глигорић и Николина Лукић су само одложиле неизбежно, Дајана Бошковић је успешна за 17:25 и 0:1.

Дајана Бошковић и Ана Живојиновић су наставиле где су стале у првом сету, помогла је и са две грешке Софија Медић, па је Маријана Боричић поново морала да реагује на почетку сета, 6:10. Чак 11 поена из блока смо видели у другом сету, шест је освојио Уб, Црвена звезда један мање, али три у серији за 12:16. Покушао је Уб да се после другог тајм-аута врати у меч, али су грешиле изабранице Маје Боричић, а Црвена звезда била потпуно у мечу, концентрисана. Искуство Бојане Дрче и Ане Живојиновић је непроцењиво, што се показало и у одлучујућем мечу. Љубица Кецман је покушавала да повуче своју екипу, али је Јелена Лазић искористила другу од шест сет лопти за великих 0:2, 19:25.

Трећи сет је био формалност, јер је Уб био ван утакмице. Исидора Родић је везала три успешна блока, Црвена звезда освајала поене у серијама, из сваке позиције. И у блоку, и ас сервисом, и после успешних напада. Ана Живојиновић је најавила прославу, Ана Јакшић улепшала крај лепим „кувањем“, а после грешке Николине Лукић славље је могло да почне, Црвена звезда је шампион – 13:25, 0:3!

Најефикаснија са 13 поена била је Дајана Бошковић, која је за рођендан добила најлепши поклон – шампионску титулу и дуплу круну, њену прву у каријери. Пратиле су је Јелена Лазић са 10 поена, Исидора Родић са 9, Ана Живојиновић је освојила 8.

Капитен црвено-белих, Бојана Дрча, поносна је на себе и на свој тим због освајања дупле круне.

„Јако сам срећна што смо смо успеле да освојимо титулу. Дупла круна за мене сад као маму, јако сам поносна и срећна због ових девојака. За ово смо се бориле целе сезоне, имале смо доста проблема и падова, али у овом финалу смо показале да ми то можемо“, рекла је Дрча.

Тренер екипе из Београда, Милан Гршић, нада се да ће након успешне сезоне урадити нешто више следеће године у Европи.

„Шта рећи после оваквог финалног сусрета. Велике честитке девојкама обе екипе на фантастичној борби. Надам се да ће и у будућности на трибинама бити оволики број навијача. Захваљујем се управи клуба, играчицама на једној тешкој и исцрпљујућој сезони  и надамо се да на томе нећемо стати“, закључио је Гршић.

УБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (17:25, 19:25, 13:25)
Уб, хала: Спортска хала „Уб“. Гледалаца: 2200. Судије: Дејна Рогић и Александар Петровић. Трајање меча: 66 минута.

УБ: К.Ђорђевић (либеро), Ђурђевић (либеро), Глигорић 5, Новосел 1, Јакшић 2, Вучићевић 3, Веселиновић, Лукић 6, Петрановић 1, Ерић 5, Кецман 9, А.Ђорђевић, Медић 6, Врцељ. Тренер: Маријана Боричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 8, Милојевић (либеро), Марковић, Дрча 3, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Лазић 10, Јањић, Делић 5, Станковић (либеро), Бошковић 13, Родић 9. Тренер: Милан Гршић.

Претходни текстЗвездин распоред у плеј-офу
Следећи текстЗвездине јуниорке освојиле две медаље на Првенству Србије