После толико година, поново „Златна круна“. И то „дупла“…

132
Пише: Зоран С. Аврамовић

Црвено–беле одбојкашице, након велике игре, велике победе, против великог противника у великом финалу плеј-офа „Банка Поштанска штедионица Суперлиге“ постале су шампионке Србије.

Након Лајковца у марту месецу, где је освојен пехар победница Купа Србије у одбојци, као круна ове сезоне и ове генерације, спортским жаргоном речено Круна је постала „дупла“.

Није никаква тајна, чак у томе нема ништа ни лоше, али за сваки наш Клуб, за сваког од нас Звездаша, година – спортска сезона без освојеног трофеја делује као добра – чак изузетна књига, којој недостаје наслов.

Сада је на насловној страници овогодишње одбојкашке сезоне златотиском утиснуто – ОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПОБЕДНИЦЕ КУПА И ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ!

Браво и хвала за Тару, Ану, Тијану, Божицу, Бојану, Невену, Милицу, Милу, Ању, Андреу, Јелену, Александру, Кристину, Дајану, Исидору …и још једну Јелену… Браво и хвала за стручни штаб на челу са Миланом. Честитке и руководству Клуба.

Поход ка освајању и једне и друге Круне почео је пре годину дана, када је ново руководство преузело „кормиларење“ црвено-белим бродом.

Ови успеси, након девет година, поред тога да је сваки велики успех тријумф упорности, потврда су да успех постижу само они / само оне, који стану на своје ноге, и траже прилике које им одговарају, а ако их не нађу, онда их сами/саме стварају.

Разлика између немогућег и могућег је у људској одлучности. Одлучности, која садржи и захвалност свима онима, који су нам подарили титуле, али који су нас учили самопуздањем. Свима онима, који су освајали претходних 27 ТИТУЛА.

Много је врста лепоте, као што је много визија среће.

Лепота ових титула у овој сезони и наша срећа, које су нам ове девојке учиниле, учвршћују нас у уверењу и нади, да више нећемо толико чекати.

Девојке, наше црвено–беле одбојкашице су наше „царице“!!!

Свака част девојке, лепо вам стоје круне успеха, који сте оствариле.

И останите јаке и насмејане. Нека се други питају како задржавате осмех. Јер, онај ко се смеје, господар је своје судбине и заповедник своје душе.

Такви смо ми… Звездашице и Звездаши.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Лучић у мету
Следећи текст„Звезда игра за тебе“ – Звездаши усрећили чланове Удружења глувих Београда