Звезда не спушта гас испод четврте брзине

58

Изабраници Дејана Станковића су наставили да бележе феноменалне резултате и у пролећном делу сезоне, а прави показатељ за то је изузетна ефикасност. Црвено-бели момци су на четири последње утакмице постигли 16 голова, што у просеку износи четири гола по мечу.

Фудбалери Црвене звезде из дана у дан показују да се напоран и предан рад увек исплате. После изузетно захтевног првог дела сезоне и фантастично одрађених припрема у Турској наши фудбалери су показали спремност да у пролећном делу сезоне на терену покажу сав квалитет који поседују. Напоран рад на припремама, као и приликом сваког тренинга, али и посебна пажња која се посвећује детаљима су дали и више него очигледне резултата, с обзиром да су црвено-бели момци све ефикаснији из утакмице у утакмицу.

На последња четири дуела наши фудбалери су постигли 16 голова. Изабраници Дејана Станковића су против Колубаре на домаћем терену постигли три гола а у листу стрелаца су се уписали Бен, Родић и Охи. Већ на следећем дуелу у оквиру 29. кола Суперлиге Србије су првотимци нашег клуба постигли пет голова на гостујућем терену против Радничког из Ниша и показали да им играње на страни не представља никакав проблем. Мрежу су редом погађали Катаи, Бен и Крстичић, а овај меч ће остати упамћен и по хет-трику који је Александар Катаи постигао главом и додатно улепшао победу.

Уследило је четвртфинале Купа Србије, а осим тога што је чувар наше мреже остао несавладан, црвено-бели момци су голмана ТСЦ надмудрили чак четири пута. Поново је Катаи „начео“ противника, а затим је у два наврата прецизан био Бен, док је један гол постигао Мирко Иванић. Последњи дуел који је одигран на нашем стадиону, био је уједно и последњи меч пред плеј-оф у Суперлиги Србије, а противник Црвеној звезди у 30. колу био је Раднички из Крагујевца. Наши играчи су по ко зна који пут ове сезоне показали да су доминантни у односу на противнике и са четири гола у мрежи гостујуће екипе ставили тачку на првих 30 кола националног првенства. Овога пута су мрежу погађали Срнић, Бен, Иванић и Мотика који је против крагујевачког Радничког постигао први гол у црвено-белом дресом.

Првотимце Црвене звезде до краја сезоне 2021/22. очекује такмичење на два фронта. Само два степеника деле црвено-беле од трофеја Купа Србије, док ће се у националном првенству борити у плеј-офу за освајање пете узастопне шампионске титуле, а за остваривање управо ових зартаних циљева ће им форма у којој се налазе и ефикасност коју приказују бити од велике помоћи.

Претходни текстДружење са Звездиним првотимцима за помоћ Вукану
Следећи текстЦрвено-бели корак ближе првом месту