Бен међу десет најефикаснијих голгетера Звезде у историји

92

Ел Фарду Бен се уписао на листу стрелаца у јучерашњој победи Црвене звезде над крагујевачким Радничким (4:1) и тиме допринео новом тријумфу нашег клуба. Ово је био чак 80. погодак крилног нападача у црвено-белом дресу, а овим голом се Бен попео на високо десето место најефикаснијих играча Звезде у историји.

Репрезентативац Комора је брзо ушао у срца свих навијача Звезде, одмах по задужењу црвено-белог дреса са њему таличним бројем 31. Био је важна карика у свим европским походима нашег тима, како у Лиги шампиона, тако и у Лиги Европе. Бен је стигао на стадион ”Рајко Митић” почетком 2018. године и до сада је одиграо 172 утакмице за Звезду и постигао чак 80 голова.

Ел Фарду Бен је овим поготком против Радничког 1923 у домаћем шампионату успео поново да се упише златним словима у историју Црвене звезде и тако доспе на листу славних голгетера нашег клуба међу којима су за сада неприкосновене легенде: Бора Костић (230), Драган Џајић (155), Душан Савић (149), Зоран Филиповић (138), Коста Томашевић (137), Војин Лазаревић (134), Дарко Панчев (116), Рајко Митић (109) и Михајло Пјановић (92). С обзиром на форму и ефикасност нашег крилног нападача, Бен би могао да престигне чувеног центарфора Пјановића који је постигао 12 голова више.

Љубимац заљубљеника у црвено-беле боје је постигао многе значајне голове за наш тим, а добро се памте они против вечитог ривала, као и у Европи.

Бен је погађао против Салцбурга у два наврата у плеј-офу за најелитније такмичење на Старом континенту, а исте сезоне у групној фази против Наполија. У Лиги Европе је затресао мрежу против Слована из Либереца, Милана и Ренџерса. Укупно је у 15 наврата био прецизан када су у питању квалификације и групне фазе евро такмичењима.

Чак 61 гол је постигао у националном првенству, а у 160. вечитом дербију је био прецизан са беле тачке у победи нашег тима од 2:1. Када је у питању Куп Србије, Бен је успео да се упише у стрелце у четири наврата.

Такође, Бен је на гостовању Вождовцу претходне сезоне у оквиру Суперлиге Србије престигао Ричмонда Боаћија, који је постигао 60 голова за Звезду, и тиме постао најбољи страни стрелац у историји Црвене звезде. Тако су за њим тада остали тада Уго Вијера, Мендеш Каду (25), Абиола Дауда, Кристијан Борха (17), Евандро (16).

Топ десет најбољих стрелаца Звезде у историји:

1.Бора Костић (230)
2. Драган Џајић (155)
3. Душан Савић (149)
4. Зоран Филиповић (138)
5. Коста Томашевић (137)
6. Војин Лазаревић (134)
7. Дарко Панчев (116)
8. Рајко Митић (109)
9. Михајло Пјановић (92)
10. Ел Фарду Бен (80)

Претходни текстЗвездине даме освојиле Куп Србије
Следећи текстЗвездини бисери – Рутинске победе омладинаца и кадета