У сусрет противнику – ТСЦ

57

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута дочекати ТСЦ у оквиру четвртине финала Купа Србије на стадиону “Рајко Митић”. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да се пласирају у наредну фазу такмичења након што су у претходној рунди елиминисали нишки Раднички.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против ТСЦ-а смо до сада одиграли седам дуела. Последњи сусрет између Црвене звезде и ТСЦ-а одигран је у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, а наш тим је славио на “ТСЦ арени” са 3:2. Голове за наш тим постигли су Милан Павков у два наврата, док се једном у листу стрелаца уписао и Мирко Иванић.

Занимљив податак јесте да су се први пут смо се састали са екипом из Бачке Тополе у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуел између Црвене звезде и ТСЦ-а су у продаји, а сви заинтересовани их могу набавити на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 сати па све до почетка меча. Такође, улазнице можете и набавати онлајн путем путем линка: хттпс://црвеназвезда.итицкет.рс.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између Црвене звезде и ТСЦ-а, моћи ће директан пренос утакмице четвртине финала Купа Србије да испрате на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 18 часова и 30 минута. Такође, можете бити и уз студио нашег Звезда ТВ-а који ће трајати преко три сата, а моћи ћете да уживате у преносу утакмице из три различита угла.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији на табели у домаћем шампионату са укупно 78 бодова. Црвено-бели су славили на 25 утакмица, одиграли су три пута нерешено, док су доживели један пораз уз укупну гол разлику 75:16. У последњем колу изабраници Дејана Станковића су савладали Раднички из Ниша са 5:1, головима Александра Катаија који је постигао хет-трик, а погађали су још Ел Фарду Бена и Ненада Крстичића. Када је у питању куп такмичење Звезда је у шеснаестини финала савладала Инђију на гостујућем терену са 1:0 захваљујући поготку Ришаира Живковића, док смо у наредној рунди били бољи од нишког Радничког после бољег извођења једанаестераца (3:2).

ТСЦ тренутно заузима пету позицију у Суперлиги Србије са 38 бодова. Екипа из Бачке Тополе је тријумфовала на десет сусрета, осам пута су ремизирали, док су изгубили на 11 мечева уз гол разлику 42:40. На последњој утакмици у домаћем шампионату су доживели пораз од Партизана (2:0) на гостујућем терену. У Купу Србије су прво савладали Златибор на гостујућем терену веома убедљиво са 4:0, а у осмини финала су били бољи од Колубаре “кући” са 2:1.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а сигуран је искусни тридесетчетворогодишњи Ненад Филиповић. Најефикаснији фудбалер нашег будућег ривала јесте центарфор Стефан Вукић са осам постигнутих голова. Прати га предњи везни Михајло Бањац са шест голова, а уједно је Бањац најбољи асистент екипе из Бачке Тополе пошто је у шест наврата проиграо саиграче за погодак. Од бољих играча у саставу екипе из Бачке Тополе треба напоменути крилне бочне нападаче Југа Станојева, као и млади двојац у виду Богдана Петровића и Петра Раткова. Ту је и искусни центарфор Петар Шкулетић, као и капитен екипе из Бачке Тополе Саша Томановић. У везном реду су стандарднан је и Ифет Ђаковац, док је позиција левог бека резервисана за Немању Петровића. Током зимског прелазног рока ТСЦ је напустио крилни бочни нападач Ђуро Зец који је био један од запаженијих играча са шест голова у јесењем делу шампионата.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Црвене звезде и ТСЦ-а биће Лазар Лукић. Његови помоћници на овом мечу биће Драган Богићевић и Бојан Бановић. Четврти судија биће Андрија Стојановић, делегат меча Љубомир Ковачевић, док ће посматрач меча бити Јовица Шавија.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-16:00 Нови Пазар – Металац
-17:00 Партизан – Лозница
-18:30 Рад – Војводина

Претходни текстПоловичан учинак, победа јуниора и пораз кадета
Следећи текстЗвездини бисери – Голеаде у режији црвено-белих бисера