Станковић: Офанзива за полуфинале

50

Црвена звезда ће сутра од 18 часова и 30 минута дочекати ТСЦ у оквиру четвртине финала Купа Србије, а очекивања пред сусрет изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

ТСЦ жели да игра фудбал, а тренер Лазетић форсира свој стил где год да ради. Свака његова екипа има идентитет и тако ће бити и сутра. Једна утакмица се игра, „нокаут“ фаза и свашта може да буде. Не желимо кикс, већ да дођемо до зацртаног циља у сваком такмичењу. После данашњег тренинга ћемо још додатно утврдити неке детаље око тога да ли ћемо на терен изаћи са два шпица или не, али сутра нас очекује ново финале. Што се здравственог билтена тиче, Борјан и Иванић су добро, обојица су одмарали, а једини на кога не могу да рачунам је Пићини. Он је почео да тренира са нама и очекујем га брзо у погону – почео је Станковић.

Нема посебног фокуса на појединце из ТСЦ-а, већ се Црвена звезда усмерава искључиво на сопствену игру.

– Гледаћемо да се ми наметнемо, нећемо размишљати о појединцима из ТСЦ-а. Желимо да све зависи од нас, као што то приказујемо у последњих неколико утакмица где се трудимо да наметнемо ритам офанзивом и притиском на противника, те да сваку грешку ривала искориситмо.

Катаи је блистао у Нишу и забележио хет-трик, али Станковић сматра да је то тимски успех, премда хвали нашу „десетку“.

– Не треба трошити речи на Катаија. Чињеница је да екипа ради сјајан посао и да увек „искочи“ појединац. У Нишу је то био Катаи, чије квалитете сви добро знамо. Некада гледамо да га ослободимо већег дефанзивног посла, то функционише за сада и желим му да настави овако.

Истиче Мистер да би волео да Црвена звезда ове сезоне одбрани „дуплу круну“.

– Волео бих да се то деси. Имамо сваку прилику за то, с обзиром на то да смо вратили Звезду тамо где припада. Сутра имамо шансу да уђемо у полуфинале и направимо још један корак ближе трофеју. Урадићемо све да одиграмо максималан број утакмица ове сезоне.

Прокоментарисао је Станковић и групу у којој се налази репрезентација Србије на Светском првенству у Катару који се игра у новембру.

Нисам се чуо са Самјуел Етом, али хоћемо сигурно. Веома јака група, не и немогућа, поготово јер смо и ми као репрезентација незгодан противник. Криво ми је што се поновила иста група са претходног Светског првенства, али шта да се ради. Србија има квалитетну екипу, играју веома добар фудбал и са таквом енергијом и приступом убеђен сам да може да се направи искорак на који се дуго чека. Наравно, мислим на пролазак у „нокаут“ фазу, а тамо је онда све могуће. Од срца им желим све најбоље – закључио је Станковић.

Претходни текстЗвездини бисери – Голеаде у режији црвено-белих бисера
Следећи текстМаестрална Звезда на крилима Делија до мајсторице