“Ноћи за памћење” – Звездина пенал лутрија у Данској

44

Црвена звезда је у правој фудбалској драми савладала дански Копенхаген после бољег извођења једанаестераца и на крилима нашег капитена Милана Борјана се пласирала у плеј-оф Лиге шампиона. После 90 минута резултат је гласио 1:1, а једини гол за наш тим постигао је Ричмонд Боаћи. Након још 30 минута игре погодака није било, а пенал лутрија је стала на страну црвено-белих те је наш тим на тај начин обезбедио трећу узастопну европску јесен.

Први меч између Црвене звезде и Копенхагена у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона завршен је са 1:1. Наш тим је имао резултатску предност захваљујући голу Милана Павкова у финишу првог дела игре. Међутим, тада су гости из једанаестерца дошли до изједначења поготком Винда у 84. минуту сусрета.

У ревашу на Паркен стадиону у Данској изабраници Владана Милојевића су одлично ушли у меч и стигли до предности већ у 17. минуту меча. Марко Марин је одлично центрирао са левог бока, док се Боаћи сјајно “искрао” одбрани домаћег тима и на крају врхом копачке послао лопту у мрежу. Упркос томе одличну партију наших првотимаца у првом полувремену је изједначујућим голом “поништио” Н’Доја у 45. минуту.

Претили су након тога црвено-бели момци, а свакако је најбоља прилика виђена у 52. минуту када је Марин упослио Вукановића који је погодио мрежу, међутим наш крилни нападач се налазио у недозвољеној позицији. Пех за нашу екипу догодио се после само четири минута када је Немања Милуновић добио други жути картон и зарадио искључење са терена. Одлично су дефанзивно деловали наши првотимци до истека 90. минута и са играчем мање на терену, а чак су успевали у одређеним интервалима и да запрете домаћину.

У продужетцима, тачније у 112. минуту виђен је други црвени картон на мечу, али овога пута у екипи Копенхагена. Пеп Биел повукао је са леђа Жандера и спречио контру Звезде, а судија Мажејка показао му је други жути картон па су ривали у последње моменте продужетка ушли бројчано једнаки. Пошто током продужетака није било промене резултата, двомеч између Црвене звезде и Копенхагена је добио свог победника након пенала.

У невероватној завршници стигло се чак до једанаесте серије у којој је Борјан одбраном Виндовог ударца материјализовао погодак Панкова са беле тачке и активирао црвено-белу ерупцију славља. Пре тога за наш тим су погађали Панков два пута, Иванић, Жандер, Дегенек, Гобељић и Борјан који је био прави јунак на овом сусрету.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић (од 45. Жандер), Јованчић, Кањас (од 58. Панков), Иванић, Марин, Вукановић (од 90. Јевтовић), Боаћи (од 81. Симић).

Стрелци: Боаћи у 17. за Црвену звезду, Н’Доје у 45. за Копенхаген.

Једанаестерци: Марин (промашај), Винд (гол), Иванић (гол), Фишер (промашај), Јевтовић (промашај), Сотириу (гол), Жандер (гол), Бенгтсон (промашај), Панков (гол), Зека (гол), Јованчић (промашај), Н’Доје (промашај), Симић (промашај), Бартолец (промашај), Дегенек (гол), Нелсон (гол), Гобељић (гол), Папађијанопулос (гол), Борјан (гол), Гритебуст (гол), Панков (гол), Винд (промашај).

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Богдан Стојановић
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда поводом догађаја у Каунасу