Звезда повела у полуфиналној серији плеј-офа

110

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Војводину 021 у полуфиналној серији плеј-офа ЖКЛС у хали „Баскет сити“ 67-59 (20-15, 22-14, 9-14, 16-16) и стекле предност пред други меч у Новом Саду, који је на програму у среду.

Опоравиле су се Јелена Јовановић и Кендриан Елиот, а осим Дуње Зечевић све играчице је имао на располагању тренер Драган Вуковић на старту борбе за одбрану шампионског трофеја, коју је Звезда започела успешно, и поред два лица у два полувремена.

И тако су црвено-беле и кренуле, шампионски. Серија 10-0 комбинованим поенима Невене Наумчев (две тројке) и Александре Катанић, и пуних пет минута била без примљеног коша. Сара Лумис је прекинула серију нашег тима, да би Маша Јанковић и новом тројком Марија Авлијаш вратили Звезди контролу, (15-6). Али финиш полувремена је припао гошћама. У наредна три минута Војводина 021 се преко Владане Вујисић, која је убацила шест поена у серији 9-2, вратила у меч, али је Јелена Јовановић погодила уз фаул за 20-15 за крај првих десет минута.

Серија између две четвртине је продужена до 7-0, а у тим моментима Милина Мишељић је са пенала одржавала предност Црвене звезде мтс, (26-19). Маша Јанковић се разиграла у другом делу четвртине, а Кендриан Елиот прве поене постигла са пенала у финишу, да би двоцифрену предност својој екипи вратила тројком Мишељићева на 1.30 до полувремена, (35-25). Између везаних поена Лене Радуловић на другој страни, Милина Мишељић је уписала нове поене после продора, узвратила и Александра Катанић, а Маша Јанковић уз звук сирене погодила за три поена и донела 42-29 за крај полувремена.

Добро прво полувреме, контрола игре, контрола скока и резултата, само 29 дозвољених противнику, нису наговештавали проблеме у наставку. Звезда је ушла серију грешака, Војводина 021 мини серијом успела да се приближи, али је Милица Бојовић после шест минута игре у трећем кварталу, „изрударила“ поене после офанзивног скока, уз фаул и покренула серију 7-0, (49-34). Груб и несмотрен фаул у контранападу Саре Лумис над Машом Јанковић је пореметио ритам нашег тима, па је у наредних четири минута новосадска екипа новом серијом 9-2, уз седам поена Владане Вујисић и тројку уз звук сирене, у последњих десет минута ушла са осам поена минуса, 51-43.

Вујисић је наставила своју серију и у последњој четвртини и довела своју екипу на праг потпуног повратка у меч и само минус четири на половини четврте деонице, 58-54. Александра Катанић и Кендриан Елиот су одбиле и тај налет противница, али је капитен Војводине 021 Јована Јововић креирала мини серију и тројком поставила 62-59 пред улазак у последњи минут меча. Али, нису црвено-беле дозволиле изненађење и одиграле су финиш стабилно и сигурно. Александра Катанић је комплетирала дабл-дабл и флоутером покренула серију, коју је добром одбраном, затим скоком и асистенцијом обезбедила Невена Наумчев за Кендриан Елиот и коначних 67-59.

Маша Јанковић је предводила екипу са 14 поена, нови дабл-дабл учинак остварила Александра Катанић са 12 поена и 10 скокова, Милина Мишељић је убацила 9 поена, Кендриан Елиот 8.

Други меч финалне серије на програму је у среду, у хали у Петроварадину.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 8 (2ск 2ас 1укл 2блк), Наумчев 7 (4ск 4ас 3укл), Чорто, Бошњаковић, Катанић 12 (10ск 3ас 2укл 1блк), Спасовски, Јанковић 14 (4ск 4ас 4укл 1блк), Недељков 2 (2ск), Бојовић 5 (3ск), Мишељић 9 (8ск 1укл 1блк), Авлијаш 7 (1ск), Јовановић 3 (3ск 1ас). Тренер: Драган Вуковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Београд 32:29 (20:14)
Следећи текстЗвезда надиграла Партизан у првом мечу полуфинала плеј-офа