Иза југа Маракане – 2015.

87

На теренима Омладинске школе Црвене звезде од недавно тренира и генерација дечака рођених 2015. године, нова и најмлађа селекција коју предводи Иван Гајић.

Екипа малишана рођених 2015. године је практично нова и у процесу формирања. Упркос томе, то их није спречило да бележе добре резултате на турнирима, како у Србији, тако и у региону. На недавно одржаном турниру под именом „Змајево гнездо“ у Љубљани, наши бисери су заузели друго место, чиме су још једном показали да је пред њима светла фудбалска будућност. Стратег црвено-белих Иван Гајић, рачуна на 15 фудбалера, а то су: Ђорђе Ђукановић, Вукан Савић, Иван Црнојевић, Стефан Вељковић, Вукашин Паповић, Андрија Војновић, Јован Сладић, Михајло Лукић, Вук Јовановић, Лука Пауновић, Матеја Првуловић, Реља Стојановић, Вања Панић, Лазар Грујевски и Лука Миленковић. Истакао је Гајић да је циљ да до марта наредне године, ова селекција буде потпуно оформљена и спремна за такмичење.

– Још увек смо у процесу формирања генерације 2015. За сада имамо десетак дечака, који су показали све што је потребно, и на њих ћемо рачунати у наставку. Мени је примарни задатак почетна селекција те групе, и до марта наредне године, имамо задатак да генерација 2015. буде комплетно формирана. Наравно да ћемо рачунати и на сарадње са другим школама фудбала, као и на предстојеће кампове. Увек се и деси да иницијални, односно први скуп направимо са нашег „Отвореног дана“, а тако је било и прошле године. Ту смо нашли четири – пет дечака, са којима смо почели да формирамо екипу и настављамо даље. Неколико дечака тренира само у Црвеној звезди, док је један део њих и у нашим школицама фудбала, па долазе код нас. Сваке недеље наступамо на турнирима, и то користимо да додатно појачамо екипу – рекао је Гајић.

Претходни текстУб вратио „брејк“ и изједначио на 1:1
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца