Ватерполисти после петераца без полуфинала плеј-офа

89

Ватерполисти Црвене звезде након драматичне завршнице и петераца поражени су од Шапца у четвртфиналној серији плеј-офа Суперлиге. И на 25.мају било је 9:9, после петераца Шабац је славио 2:4, укупно 11:13.

Осим у првом периоду који је завршен 3:3, Шабац је имао два гола предности, које је стекао у другом периоду и одржавао до финиша. Црвена звезда је два пута стизала до изједначења, Стојановић враћао Шабац, а након што је пет минута пре краја Мишовић одбранио петерац Шулцу, Звезда се пробудила. Суботић је погодио из петерца, Марковић изједначио на 8:8, да би Стојановић и Суботић још једном били стрелци за 9:9.

У последњем минуту Звезда је имала два напада за победу и пропустила велику шансу. Басара је погодио пречку, а Марковић није успео да одбитак спроведе у мрежу, погодио је стативу. У наредном нападу Ђурђић није био прецизан, а Басара је изблокирао последњи напад гостију и уследили су петерци.

За Шабац су били прецизни Марковић, Шулц, голман Филиповић и Станић, док су после погодака Радовића и Басаре, промашили Ђурђић и Гајић и Филиповић је поново био херој свог тима.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Гаврил Суботић са 3 гола. Звезду очекују дуели са Пролетером у борби од 5. до 8.места. Игра се на две победе.

У уторак се наставља Лига шампиона, Звезда гостује у Хановеру.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 9:9 (3:3, 1:3, 2:2, 3:1), после петераца 2:4 – 11:13
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Раковић-Крстоношић и Станојевић. Искључења: Црвена звезда 10, Шабац 19 минута. Петерци: Црвена звезда 1(1), Шабац 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић, Ђурђић, Марковић 1, Суботић 4(1), Милојевић, Пјешивац 1, Басара 1, Рађен, Вукићевић 1, Стојановић, Радовић 1, Ивановић, Гајић. Тренер: Дејан Савић

ШАБАЦ: Филиповић, Фогел, Марковић 1, Репановић 2, Копцев, Мараш, Митровић, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 5, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић 1. Тренер: Немања Лишанин

Претходни текстОдбојкаши пролаз у финале траже кроз „мајсторицу“
Следећи текстНикола Крстић други на првом Купу Србије