Звезда ултимативни носилац

74

Фудбалери Црвене звезде су у сезони 2021/22. остварили историјски успех и такмичење у Лиги Европе завршили у осмини финала. Управо тај резултат као и остали који су постигнути претходних година ће омогућити нашем клубу да уколико буде првак државе ове сезоне, у квалификацијама за Лигу шампиона буде носилац у свим колима.

Црвено-бели момци су забележили још једну сезону за памћење када је у питању такмичење на европској сцени. Осим првог места у групи и пласмана у осмину финала, наши првотимци су учинили сјајан посао и када су предстојеће квалификације у питању. Уколико изабраници Дејана Станковића освоје и пету шампионску титулу, извесно је да би у квалификацијама за Лигу шампиона били носиоци у свакој рунди.

С обзиром на ситуацију са руским клубовима наши првотимци би у случају њиховог неучествовања могли да започну борбу за Лигу шампиона и од трећег круга квалификација, што би без икакве сумње олакшало нашим играчима пут до зацртаног циља. У случају да руским клубовима буде дозвољено да учествују у европским такмичењима, наши играчи би квалификације започели од другог кола.

Значајан део посла су изабраници Дејана Станковића одрадили у претходних неколико година и довели наш клуб за само пар сезона до повлашћене позиције у свим колима квалификација, а подсећамо да се 2017. Црвена звезда пласирала у Лигу Европе из првог кола квалификација, док је годину дана исто то учињено али у Лиги шампиона. Тренутно наш клуб заузима рекордно 34. место на УЕФА листи са 46.000 бодова, а у наредном периоду се очекује и додатни напредак који ће нашем клубу донети значајне бенефите.

Претходни текстУ недељу почиње финална серија плеј-офа за одбојкашице
Следећи текстОдбојкашице пред финале плеј-офа: Заслужујемо пехар шампиона