Победа за Виктора: Црвена звезда Грундфос – Пролетер 26:24 (14:11)

306

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Пролетер из Зрењанина 26:24, у првој утакмици четврте рунде плеј-аут групе АРКУС лиге у „Шумицама“.

Филмска сезона Звездиних рукометаша и ситуације у којима се налазе током текуће сезоне. Тренер Црвене звезде Ратко Ђурковић није имао ниједног пивота на располагању за битан меч против Пролетера услед повреда Немање Вучићевића и Ђорђа Мајеса, помагали су на тој позицији Милојко Јевтовић и Филип Милошевић, а велики пех је задесио црвено-беле већ на почетку меча. Виктор Матичић се теже повредио, што је додатно ујединило екипу под притиском.

Саиграчи су победу посветили управо Виктору, којем желимо брз и успешан опоравак и повратак на паркет.

Звезда је од самог старта имала предност, Пролетер је изједначио на 1:1 на старту, и у наредних 58 минута вођство је било у рукама екипе Ратка Ђурковића. Врло брзо је наш тим креирао разлику коју је контролисао до краја меча. Серијом је Звезда дошла на +4 (7:3), Гемаљевић је зауставио седмерац, Кнежевић и Ђуровић постигли неколико ефектиних погодака, а затим је уследила и повреда Виктора Матичића. Пролетер је успео у тим тренуцима да дође до 10:8, али је Урош Симић на одличан начин обележио повратак на паркет и са четири гола у завршници обезбедио 14:11 пред полувреме.

И у другом полувремену Звезда је имала потпуну контролу. Није имао превише простора за ротацију Ратко Ђурковић, па су највећи терет, уз голмана Гемаљевића, изнео три бекова: Кнежевић, Ђуровић и Шљукић. Гемаљевић је био сјајан у преломним моментима меча, када је Пролетер успео да серијом 3:0 дође до 23:22. Гемаљевић је претходно зауставио седмерац Момира Рнића, а затим и десног крила Уроша Колунџића, којем је то био први промашен седмерац у плеј-ауту. Урош Симић је биио прецизан на другој страни два пута са седам метара и Звезда је отклонила све дилеме око победника меча. Коначан резултат поставио је Скубан са седам метара на истеку времена.

Урош Симић је био и најефикаснији са 9 голова, 9/9 без промашаја, и на најбољи начин обележио повратак на паркет после повреде. Марко Кнежевић је погађао седам пута, Мирко Ђуровић шест, док је Јанко Гемаљевић имао 13 интервенција, три седмерца.

Звезда се налази на првом месту са 12 бодова, колико има и Пролетер, док је на трећем месту Мокра Гора са 9. Након паузе, Црвена звезда путује у Ниш на дуел против Железничара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – ПРОЛЕТЕР 26:24 (14:11)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 6, Пролетер 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(4), Пролетер 8(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 6, Симић 9(3), Јевтовић, Јовић, Радовановић, Гемаљевић, Јелић, Матичић 1, Благојевић, Алавања, Богуновић, Лаковић 1, Шљукић 2, Милошевић, Кнежевић 7. Тренер: Ратко Ђурковић

ПРОЛЕТЕР: Брети, Карлаш 1, Барјактаровић, Скубан 4(2), Рнић, Тошков, Поповић, Босанчић, Терзић, Кривошија, Јованов, Павловић 4, Живковић 2, Колунџић 9(3), Ковачевић. Тренер: Горјан Спахић

Претходни текстТема дана | Звезда угостила удружење особа са Дауновим синдромом
Следећи текстТесан пораз Црвене звезде у Берлину