Милана Тирнанић 39. спринтерка света!

132
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Вансеријски успех спринтерке Црвене звезде! Милана Тирнанић учествовала је на свом првом дворанском Светском првенству и заузела 39. позицију, резултатом 7.42 секунди.

Поново је Београд био прва станица за нови ниво такмичења. Пре пет година Тирнанићева је први пут учествовала на дворанском првенству Европе који се одржао у главном граду Србије, а након њега уследила су такмичења у Бирмингему и Торуњу. Желимо јој да дебитанстки наступ на светском ниову у истој арени покрене серију такмичења на дворанским Светским првенствима наредних година.

Епитет српског спринта из године у годину бележи личне рекорде у најкраћој спринтерској дисциплини на 60 метара. Прву овосезонску трку истрчала је у Будимпешти и управо тамо забележила лични рекорд од 7.33 секунди. Тада се државном рекорду се приближила на свега две, а норми за Светско дворанско првенство на три стотинке.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

На следећем такмичењу Милана је појачала тим репрезентације Србије и донела нашем тиму максимални број бодова са победом у тромечу Србија-Хрватска-Словенија, који се одржао у Загребу, резултатом 7.48. секунди.

Вицешампионском титулом Балкана у Истанбулу Тирнанићева је потврдила сјајну форму ове зиме квалификационом трком од 7.35 секунди. Финалну је истрчала за две стотинке спорије, али да је поновила резултат из претходне фазе такмичења била би златна.

Последња провера пред најважније такмичење зимске сезоне био је седми Belgrade Indoor Meeting. Рутинска квалификациона трка на 7.41 обећавала је поново сјајан резултат на граници личног рекорда. Међутим, у финалу је уследио преступ.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Након две недеље Милана је трчала на истој стази са најбржим девојкама планете. Верујемо да резултат од 7.42 секунди није оно што су њен тренер Невен Ранић и она прижељкивали од њиховог првог Светског првенства, али исто тако верујемо да су резултати испод 7.30 резервисани већ за следећу зимску сезону.

Феноменалан почетак године је иза њих, желимо им још пуно успеха у заједничкој сарањи, мали предах и брзо спремање за летњу сезону.

Претходни текстЗвезда игра за тебе!
Следећи текстЂурић: Нисам имао трему, Звездино сам дете