Станковић: Детаљи одлучили, али верујем у пуну Маракану

54

Црвена звезда је поражена од Ренџерса у Глазгову резултатом 3:0 у оквиру осмине финала Лиге Европе, иако је показала добру и храбру игру. Реванш нас очекује за седам дана, а утиске после меча изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

– Утакмица је била јака и динамична. Можда смо заслужили да изгубимо, али не са оваквим резултатом. Момци су били феноменални, играли су без страха пред пуним стадионом, против добре екипе. Заслужили смо бар један гол, ако не и више. Центриметри су одлучивали код офсајда, потом пречка Канге, пенал Катаија, али то је фудбал и игра – некад добијеш, некад изгубиш. Мислим да срећа није била на нашој страни, иако то не умањује победу Ренџерса. Живот иде даље, а сигуран сам да ће нам се ово вече вратити до краја сезоне. Момци су били прави, одлични и храбри.

Чак три гола су због офсајда поништена Црвеној звезди.

– Све су то биле директне акције, нису били прекиди које дефинитивно морамо боље да бранимо. Три гола смо примили тако, али смо из игре долазили до поготка и пенала, тако да не могу да будем разочаран. Може да ми буде криво, јер смо заслужили да неки детаљ ове утакмице буде на нашој страни. На крају меча сам имао ироничан осмех, јер нисмо наплатили нашу срећу и храброст. Били смо добри и јаки у сваком дуелу, и жао ми је због играча што нисмо постигли гол.

Верује Станковић у пуну Маракану следећег четвртка.

– Желим пун стадион, и овом приликом из свег срца зовем навијаче да дођу да напунимо Маракану. Фудбал је чудна игра, никад се не зна. Домаћини смо, рани гол, мала конфузија, може свашта да се деси. Имамо мање шанси него да смо постигли гол, али верујем у тим, клуб и навијаче.

Прокоментарисао је Станковић и измену Катаија, као и разговор који су имали након што је брзоноги дриблер напустио терен.

– Одрадио је Катаи све што се тражило од њега. Постигао два гола, жао ми је због пенала, али и њега, јер знам колико даје себе и колико поштује тим. На крају смо причали око слободњака у 84. минуту, јер сам га оставио због тога. Видео сам да је оставио и последњи атом снаге на терену, рекао сам му да шутира, на крају је Бен извео ударац.

Свестан је Станковић и пре меча био да Ренџерс највише прети из прекида.

– Знали смо да имају доброг извођача који доноси лопте где жели и тамо где организују блокове и скачу. Требало нам је више храбрости да нападнемо лопту, али смо знали одакле прети опасност. Ипак, тајминг скакања и дуела мора бити јачи и директнији. Не смемо да дозволимо противнику да се залети, и морамо да одрадимо дуел пре скока. Ако некад не можеш да браниш добре скакаче, онда „уђеш“ у њих, пре него што скоче. Радимо доста на прекидима, али дешава се.

После интервенције ВАР собе, холандски арбитар је показао на белу тачку у 10. минуту

– Нисам разумео ситуацију, јер нисам имао добар угао код пенала да видим шта се десило. У први мах сам мислио да је можда неко играо руком. Међутим, то је лагани контакт, ВАР је звао, а опет је судија био близу и видео шта се дешава. Аплауз је био ироничан, али утисак је да нас је пенал „исекао“. Међутим наставили смо даље.

Формацију коју је извео на терен, наш Мистер је окарактерисао као калкулисани ризик.

– Били смо офанзивни данас, а бићемо и у реваншу, то је калкулисани ризик. Имали смо данас два шпица, полушпиц Катаи, а Канга и Иванић унутарњи везни, и из тога је дошло неколико изгледних прилика. Сигуран сам да ћемо бити храбри, али не и луди. Утакмица траје 90 минута, а рани гол може све да промени.

За крај, открио је Станковић и шта је рекао играчима после меча.

Имали смо кратак састанак и рекао сам им да сам поносан на њих и да немам шта да им замерим. Све су то детаљи – прекид, добра лопта, скок, поништени голови. Фудбал је игра, а у животу постоје и друге ствари као што су заједништво и вера да не клонемо духом. Немамо разлога, вратиће нам се ово, а знамо где можемо да будемо бољи и верујте ми да смо извукли поуке, те да ћемо из овог изаћи јачи. Боли начин на који смо изгубили, јер смо заслужили један или два гола, да будемо близу историје и одемо даље – закључио је Станковић.

Претходни текстБорјан: Није нас хтело
Следећи текстОхи: Трудили смо се, али нисмо имали среће