Храбра Звезда!

57

Иако су фудбалери Црвене звезде поражени у првом мечу осмине финала Лиге Европе од Ренџерса (3:0) на гостујућем терену, изабраници Дејана Станковића су приказали одличну игру на Ајброксу. Ређале су се прилике пред голом домаћина, црвено-белима су поништена чак три поготка због недезвољених позиција, нисмо успели да искористимо једанаестерац, док је једном и оквир гола био савезник шкотског представника. Уз све то по статистичким параметрима наш тим је био бољи од Ренџерса у многим сегментима.

Невероватну утакмицу смо гледали синоћ на Ајброксу, од самог старта меча наш тим је показао да и те како може да се надмеће са екипом која је у претходној рунди елиминисала Борусију Дортмунд. Све је кренуло у трећем минуту када је Катаи погодио саме рашље гола на асистенцију Иванића, а самим тим подигао на ноге све гледаоце крај малих екрана. Међутим, одмах је први помоћник подигао судијску заставницу што је означило да се Звездин Магико нашао у офсајду.

Нису клонули наши играчи, већ је права ерупција одушевљења настала после десет минута игре када је Катаи поново затресао мрежу. Сјајан дубински пас Родића иза дефанзивне линије играча Ренџерса, а Звездина десетка је била спретнија од МекГрегора. Већ је кренуо Катаи да прослави погодак у карактеристичном стилу, али је заставица помоћног арбитра опет била подигнута. Укључио се ВАР, а Сердар Гозубујук је био на комуникацији са својим колегама. Нажалост након повлачења офсајд “линије” и “замрзнутог” снимка могло се закључити да се дриблер из Србобрана налазио у минималном офсајду.

Већ је тада на семафору стајао резултат 2:0 у корист домећег тима, али ни то није омело наше првотимце да још јаче крену ка голу Ренџерса. Опет је прорадила Звездина лева страна у 23. минуту игре. Родић, Катаи и Иванић су разменили неколико оштрих додавања, а потом је везни фудбалер рођен у Бачком Јарку оборен на недозвољен начин у казненом простору ривала од стране Џека. Главни арбитар је показао на белу тачку, Катаи је преузео одговорност, али упрскос веома снажном и прецизном ударцу МекГрегор је успео да заустави шут нашег крилног нападача. Након тога Охи је два пута био у веома изгледној ситуацији да се упише у стрелце на аистенције Родића и Драговића, међутим није успео да затресе мрежу.

У другом делу игре покушавали су изабраници Дејана Станковића на различите начине да постигну погодак. Уласком у игру Бена и Павкова наш тим је добио на свежини, а управо је репрезентивац Комора могао да се упише у стрелце у ситуацији један на један, али нажалост добро је реаговао чувар мреже Ренџерса. У 71. минуту Канга је поново дигао публику на ноге, шутирао је снажно са велике удаљености, лопта је добила спољни ефе, али пречка је била савезник домаћих. До краја меча уследио је и трећи поништени погодак нашем тиму. Иванићев ударац је МекГрегор зауставио крајњим напорима, а целу акцију је сјајно испратио Бен коме није било тешко да погоди гол. Међутим, по трећи пут за положај тела наши играчи су се нашли у недозвољеној позицији те ни овај погодак није био признат.

Када се подвуче црта након првог меча Црвене звезде и Ренџерса остаје велика жал свих навијача, јер је наш тим показао одличну игру, као и да може да се надмеће са озбиљним тимовима у Европи. Посед, удраци ка голу, ваздужни дуели, пресинг, напади са ударцем су све сегменти игре у коме је Звезда успела да надвиси ривала. Према статистичким подацима наш тим је имао већи посед у оба дела игре. Иако су били изузетно агресивни играчи Ренџерса, Звезда је била та која је више пута успевала из пресинга да дође до поседа. Такође, фудбалери Дејана Станковића су више пута шутирали према голу ривала, а и више напада црвено-белих су реализовали ударцем. Када су у питању ваздушни дуели, свакако параметар у ком би се очекивало да су играчи Ренџерса у благој предности због стила игре, Звезда је однела превагу. Резултат свакако није права слика приказане игре Црвене звезде на јучерашњем мечу, али свакако уз мало среће, која није била на страни нашег тима на првом мечу, пуну Маракану, поновљену партију и велику мотивацију, црвено-бели имају право да се надају позитивном резултату, као и проласку у даљу фазу такмичења.

Претходни текстДраговић: Научићемо на грешкама
Следећи текстДинамо Берлин, Глазгов Ренџерс – нека се историја понови