У сусрет противнику – Глазгов Ренџерс

105

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час гостују Ренџерсу на Ајброксу у оквиру прве утакмице осмине финала Лиге Европе. Након сјајне игре у групној фази изабраници Дејана Станковића настављају борбу за што бољи пласман у другом по јачини такмичењу на Старом континенту.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш тим се до сада укупно седам пута састао са шкотским представником у оквиру европских такмичења. Црвено-бели су славили на два сусрета, исто толико пута није било победника на сусретима ове две екипе, док је тим из Глазгова био бољи на три меча, уз гол разлику 10:10. Први дуел смо одиграли против Ренџерса 1964. године, победу су однели тада домаћини са 3:1, док је једини гол за наш тим постигао је Боривоје Костић.

Сви навијачи добро памте двомеч нашег тима против Ренџерса 1991. године у осмини финала тадашњег КЕШ-а, када је Звезда укупним резултатом 4:1 прошла у даљу фазу и на крају се попела на кров Европе.

Последњи пут Звезда и Ренџерс су се састали 2007. године у двомечу у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Први меч је одигран у Шкотској, а славили су тада фудбалери у плавим дресовима минималним резултатом, док у реваншу на Маракани није било голова.

Против Ренжерса на девет утакмица за наш тим погађали су следећи фудбалери: Боривоје Костић (два пута), Зоран Прљинчевић (два пута), Војислав Мелић, Милан Чоп, Душко Радиновић, Роберт Просинечки, Дарко Панчев (два пута).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за утакмицу Ренџерса и Звезде ће моћи да се купе и на дан одигравања утакмице у Шкотској. У четвртак, у периоду од 14 до 17 часова, у Хотел Ибис Стyлес Гласгоw Центеру, имаћете прилику да преузмете улазнице које сте резервисали преко Сервиса за чланство, али и да их купите, по цени од 45 еура, тачније 5400 динара.

Такође, у продаји су улазнице за реванш меч у Београду по следећим ценама:

Север: 1.800дин
Југ: 1.800дин
Исток: 3.500дин
Запад: 4.500дин
ВИП запад: 7.500дин
ВИП 1/ ВИП 2: 15.000дин
ВИП галерија: 18.000дин
5 Звездиних звезда: 30.000дин

До карата можете доћи онлајн, путем линка https://crvenazvezda.iticket.rs/ , а продаја на благајнама нашег стадиона вршиће се у следећим терминима:

Недеља, 6. март од 10 до 16:15
Од понедељка, 7. марта до суботе 12. марта од 10 до 18 часова
Од понедељка, 14. марта до среде 16. марта од 10 до 18 часова
Четвртак, 17. март од 10 до 18:45

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у Шкотској ће моћи директан пренос утакмице осмине финала Лиге Европе између Глазгов Ренџерса и Црвене звезде да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 21 час, као и на каналу РТС1 са истим почетком. Овом приликом вас позивамо да будете и уз наш студијски програм на Звезда ТВ-у и истоименом Јутјуб каналу где ћете моћи да уживате у разговору са некадашњим првотимцима Звезде и актерима некадашњих окршаја са Ренџерсом.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 69 освојених бодова, два мање од лидера табеле. Црвено-бели су славили на 22 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 62:14. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а након тога наш тим је био бољи од нишког Радничког у Купу Србије после извођења једанаестераца (3:2). Потом су изабраници Дејана Станковића тријумфовали над Пролетером на гостујућем терену са 2:1, а одмах затим су славили у 166. дербију са 2:0. Након тога смо победили Вождовац на “Крову” са 3:0, а на последњем дуел црвено-бели су убедљиво савладали Нови Пазар са 5:0 на Маракани, тако да наш тим са пет везаних победа у доброј форми дочекује наредни оркшај.

Ренџерс заузима другу позицију у домаћем шампионату са укупно 73 прикупљена бода, три мање у односу на првопласирани Селтик. Тријумфовали су на 21 сусрету, седам пута су ремизирали и доживели су два пораза, уз гол разлику 60:24. У претходној рунди Лиге Европе су савладали Борусију Дортмунд укупним резултатом 6:4. У националном првенству су на претходне три утакмице забележили две победе и реми. Прво су одиграли нерешено са Мадервиелом (2:2), а потом забележили два тријумфа над Сент Џонстоном (1:0) и Абердином такође минималним резултатом.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Ренџерса јесте колумбијски нападач Алфредо Морелос са 12 постигнутих голова, а на листи стрелаца га прате централни везни играч Џо Арибо, центарфор Фешн Сакала и још један нападач Кемар Руф, а ова тројица играча су постигла седам голова. Најбољи асистент екипе из Глазгова је Џејмс Таверније са невероватних 12 асистенција, а у том сегменту се издвајају још и бочни нападач Рајан Кент који је у девет наврата проиграо саиграче за гол, као и Морелос са седам асистенција. Један од најпознатијих играча Ренџерса јесте свакако Арон Ремзи који је из Јувентуса дошао у Глазгов. Од фудбалера који су углавном стартери истичу се искусни четрдесетогодишњи чувар мреже Алан Макгрегор, штопери Калвин Басеј и Конор Голдсон, као и леви бек Борна Баришић. Шеф стручног штаба Ренџерса је холанђанин Ђовани ван Бронкхост који је некада играо за Барселону, Арсенал, Фејнорд и управо Ренџерс.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија на мечу између Ренџерса и Црвене звезде биће холанђанин Сердар Гезубујук, а помоћници су му сународници Јост ван Зуилен и Јохан Белдер. У ВАР соби седеће Јохем Кампхејс и Денис Хиглер. Четврти арбитар ће бити Сандер ван дер Еијк.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-18:45 Севиља – Вест Хем
-21:00 Аталанта – Бајер Леверкузен
-21:00 Барселона – Галатасарај
-21:00 Брага – Монако

Претходни текстЗвездаши пробали стазу Светког дворанског првенства
Следећи текстСписак путника за Глазгов