Звезда господар поседа

53

Фудбалери Црвене звезде су тријумфовали над Новим Пазаром са 5:0 на Маракани у оквиру 26. кола Суперлиге Србије. Поред одличне ефикасности и реализације наших првотимаца комплетан стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем може да радује, за наредне изазове и мечеве, да је посед нашег тима био на изузетном високом нивоу.

Црвено-бели су приказали одличну игру у националном шампионату против Новог Пазара, као увертиру за оно што очекује наш тим у четвртак када ће се састати са Ренџерсом у оквиру осмине финала Лиге Европе на гостујућем терену. Против тима из Пазара редом су падали голови у 8, 15, 16, 21. и 56. минуту утакмице, а погађали су Александар Катаи у три наврата, Охи Омујуанфо и Мирко Иванић. Уживала је публика на нашем највећем стадиону у прелепим головима и веома креативним акцијама које су црвено-бели момци спроводили у дело. Да је Црвена звезда пружила добру партију сведоче и статистички подаци који указују да је наш тим имао убедљив посед на својој страни који је био резултат одличних реакција играча на “изгубљену” лопту, као и на такозване “друге” или “ничије” лопте на средини терена.

Према статистичим параметрима укупан посед лопте нашег тима после последњег судијског звиждука главног арбитра Павла Томића износио је 72 посто. Највећи проток лопте је свакако био на средини терена (60 посто) где су дејствовали Гелор Канга, Ненад Крстичић уз свакако Александра Катаија и Мирка Иванића који су се често враћали по лопту како би организовали нападе и разигравали саиграче. Са друге стране лопта у ногама у нашој и последњој (противничкој) трећини терена наших играча је износила по 20 процената. Високим статистичким процентима када је у питању посед допринео је добар пресинг нашег тима који је на крају сусрета износио 63 процената. Одличан посао су обављали везни играчи нашег тима, уз наравно последњу линију тима којом су командовали Александар Драговић и Страхиња Ераковић. У фази високог притиска на противничку дефанивну линију црвено-бели момци су успели у пет наврата да дођу до лопте и преузму посед, што у процентима износи 71 посто. У фази ниског пресинга су у седам наврата изабраници Дејана Станковића успели да “украду” лопту гостујућим фудбалерима, а то приказује цифру од 58 процената. Такође, дуел игра на средини терена је била на високом ниову, а укупно 107 пута су наши играчи успели да изађу као победници у том сегменту.

Претходни текстДа се историја понови – Звездине осмине финала и Ренџерс
Следећи текстТема дана | Звезда захтева иностране судије у плеј-офу