Иза југа Маракане – Омладинци чекају Ћурића

79

Играо се 21. минут меча између јуниора Црвене звезде и Сент Патрика када је после једног дуела са противничким играчем, на трави остао капитен Марко Ћурић, а најцрње слутње су се оствариле – повреда предњих укрштених лигамената, операција и вишемесечна пауза. Од тада па до данас, прошло је више од четири месеца, а популарни Ћуре једва чека повратак на терен.

Када сам се повредио, деловало ми је као да је испред мене вечност и да ће опоравак предуго да траје. Свашта сам прошао у претходним месецима, али ментална снага коју сам добио и стрпљење је непроцењиво и сигуран сам да ће ми бити од великог значаја када се вратим тренинзима. Још у новембру прошле године сам се оперисао у Загребу и од тада сам у процесу опоравка. Бројим дане до повратка на терен, што је и нормално, јер ми је фудбал највећа љубав, али најважније је да заиграм тек онда када медицинско особље Црвене звезде процени да сам спреман. Не желим ни прерано да се вратим, већ у правом тренутку, иако понављам – много ми се игра фудбал – почео је Ћурић.

Упркос томе што не може да помогне на терену у овом тренутку, Ћурић је често на трибинама наше Омладинске школе.

– Пратим и омладинце и Графичар. Рекло би се да је моја генерација, дакле 2003, подељена, неки већ играју под командом Марка Неђића сениорски фудбал, док су остали још увек у омладинцима, као и ја. Навијам на сваком мечу, сматрам да можемо да освојимо титулу и да смо најквалитетнији тим у првенству. Велика ми је жеља да до краја сезоне помогнем на терену, али заиста није до мене, јер су прве процене да ћу тек у јуну моћи да тренирам, и да бих тек од наредне сезоне био потпуно спреман. Ипак, видећемо.

Ћурић је на 11 мечева у досадашњем делу сезоне постигао три гола, а талентовани везни фудбалер је јасан када су у питању његове фудбалске жеље.

Добро сам ушао у сезону, не само ја, већ и читав тим, иако смо били поприлично подмлађени. Верујем да ће моји саигарчи у омладинцима успети да освоје титулу, јер заиста имају квалитет. Много је ту потенцијала и будућих првотимаца Црвене звезде. Што се мене тиче, желео бих прво да се што боље опоравим, па да онда током лета поново сарађујем са Неђићем у Графичару. Наравно, највећи сан ми је први тим Црвене звезде, као и сваком ко поникне на теренима иза југа Маракене – подвукао је Ћурић.

Претходни текстТрадиционална прослава рођендана и избор најбољих СД Црвена звезда
Следећи текстЗвездини кампови и ове године широм света