Станковић: Да победом направимо увертиру за рођендан

40

Црвена звезда ће у оквиру 25. кола Суперлиге Србије гостовати екипи Вождовца сутра од 15 часова, а очекивања пред сусрет који је окарактерисао као још једно финале изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Ово је ново финале за нас и није потребна додатна мотивација. Радили смо на томе током последњих неколико месеци, поготово у припремном делу, са много приче и добрих тренинга. Подигли смо ниво менталне и физичке снаге и нико више од нас не може да жели победу. Свака следећа утакмица је идентична као дерби, не мења нам се приступ. Три бода су наш циљ који желимо да остваримо – почео је Станковић.

Детаљније је Мистер анализирао и Вождовац који је апострофирао као храбру екипу жељну надигравања.

– Изашли су храбро против нас, када смо играли прошли пут. То је нешто што подржавам и поштујем. Тада смо имали проблема, услед девет утакмица у 28 дана, али сада је мало другачија енергија и распоред. Долазимо из дербија који нам је дао снагу да истрајемо. Они желе да се надигравају, немају притисак, све и ако погреше и изгубе нико им неће ништа рећи. Што се нас тиче, морамо да будемо фокусирани и да испоштујемо договор. Вештачка трава може да буде проблем, лопта кочи, одскакује, има чудну брзину, али имамо ми много искусних играча. Уосталом, играли смо већ на њиховом стадиону и нисмо имали веће проблеме. Адаптација кроз загревање и почетак утакмица треба да буде бржа што се тиче наших играча и не сумњам да ће бити.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о појачаним емоцијама на дербију.

– Некад се деси да емоције буду јаче од ситуације на терену, али све то долази искуством. Драговић, Катаи и Иванић су одреаговали капитенски, џентлменски и сви млади треба да се следе њихов пример. Све то од њих долази као производ онога о чему причамо, и о томе колико поштујемо себе, тиме што поштујемо противника.

Сматра Станковић да су дуели пресудили када је реч о резултату на 166. вечитом дербију.

– Драго ми је што смо сви веровали, јер са таквим приступом и организацијом можемо да победимо. Презадовољни смо другом лоптом, дуелима које смо освајали на средини. Управо сам им то и рекао, да неће дерби одлучити гол, него дуел, јер померањем равнотеже тима ка напред имаћеш прилику да га постигнеш, али прво мораш да одрадиш посао на средини. Рекао сам већ да нико не може да нам забрани да се надамо, то је једно, а терен је друго. Битно је да ми будемо прваци и то зависи од нас, па је јасно да морамо да држимо ритам до краја првенства.

Похвално је говорио и о штоперском тандему Драговић-Ераковић који се полако профилише и делује изузетно сигурно.

– Сви су одрадили своје задатке. Драговић и Ераковић су деловали као централни бекови, изградили добар тандем, већ се разумеју, па су поделили обавезе што се тиче Рикарда, првог стрелца лиге, и то је деловало добро.

Осврнуо се Мистер и на младе играче у нашем тиму којих је много.

– Ми морамо да побеђујемо утакмице, а кад год буде било простора да играју млади играчи – добиће прилику. Ипак, кључ нам је у резултату, а то да ли ће млад играч тренингом, играма и понашањем да избаци неког из тима, све зависи од њега. Никога нисам прецртао, нити рекао да не рачунам на њега, али у овом тренутку идемо на резултат.

Наредни ривал Црвене звезде у Купу Србије биће екипа ТСЦ-а.

– Нисмо имали среће на жребу, али нама је циљ да освојимо Куп, и то да ли ћемо се срести с неким пре или касније – није проблем. Поштујем нашег наредног ривала, имају добар играчки кадар, играју допадљив фудбал, а предност за нас је што се игра на нашем стадиону.

Нови меч фудбалере нашег тима очекује већ у недељу од 16 часова и 15 минута када ћемо дочекати Нови Пазар и када ће се пролсавити 77. рођендан Црвене звезде. Улаз на меч је бесплатан…

Видели сте на дербију какву су разлику направили наши навијачи. Ако негде постоји 12. играч, онда је то овде и онда су то Звездини навијачи и Маракана. Дају ветар у леђа и кад је добро, а поготово кад је лоше. Победом сутра желимо да направимо увертиру за рођендан, а убеђен сам да ће против Новог Пазара бити пуна Маракана. Прави моменат да се скупимо и заједно прославимо рођендан – закључио је Станковић.

Претходни текстОдређене цене карата за Ренџерс
Следећи текстЕЛ: Црвена звезда дочекује Басконију (четвртак, 19)