Стрелци дебитанти у дербијима

61

Црвена звезда је савладала вечитог ривала у 166. вечитом дербију резултатом 2:0, а центарфор наше екипе Охи, који је дебитовао у дербијима, успео је и да се упише у листу стрелаца, и тако постане пети фудбалер нашег клуба у 21. веку којем је то пошло за руком.

Норвешки интернационалац се показао као права „гол машина“, а тако је било и на дербију, када се нашао на правом месту и погодио на свом дебитантском наступу против вечитог ривала. Пре Охија, то је у овом веку пошло за руком још само четворици фудбалера у црвено-белом дресу.

На 160. вечитом дербију, доскорашњи играч нашег тима Алекса Вукановић, којем је то био први дерби, успео је десет минута пре краја меча да се упише у листу стрелаца, и тако уђе у историју Црвене звезде. Пре њега, то је урадио и Хуго Виеира, ког сви заљубљеници у црвено-беле боје памте управо по дебитантском наступу у 149. вечитом дербију. Португалски интернационалац се на тој утакмици два пута уписао у стрелце, а сви звездаши ће сигурно још дуго памтити еврогол који је постигао са велике удаљености.

Исто је пошло за руком и Николи Жигићу, који је на 121. вечитом дербију показао своје голгетерске способности, и са два гола на дебију против вечитог ривала, био предводник црвено-белих до убедљиве победе резултатом 3:0. Звездашка јавност памти овај меч по интересантној прослави Звездиног центарфора, који је голове прославио у стилу кошаркаша. Први играч у 21. веку, којем је пошло за руком да у дресу нашег клуба, на дебију у вечитим дербијима постигне погодак јесте Драган Богавац, који је у 118. вечитом дербију постигао други гол у победи Црвене звезде резултатом 3:0.

Претходни текстЗвезда у купу са ТСЦ
Следећи текстЗвездина пролећа – Статива асистирала Атлетику из Мадрида